Početak » Aktuelno » O Gradu » Obrazovanje i kultura
 

Potpisani ugovori o stipendiranju sa 59 studenata sa teritorije Grada Požarevca

Ugovore za stipendije je potpisalo 59 studenta, 46 studenata osnovnih studija i njih 13 na master i akademskim studijama.

Ugovore sa studentima potpisao je gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović.

Iz gradskog budžeta je ove godine za stipendije utrošeno 5,9 miliona dinara. Svaki student će deset meseci dobijati po 10.000 dinara što je ukupno 100.000 dinara za školsku godinu.

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je ovom prilikom rekao da se iz godine u godinu budžet za stipendiranje studenata uvećava, i zatim je dodao:

Bane Spasović

„Vodeći brigu o gradskom budžetu svesni smo da ulaganje u obrazovanje mora biti u samom njegovom vrhu kao stavka koja svoje rezultate ne pokazuje brzo ali pokazuje – uvek. To jeste deo dugoročnog plana razvoja Požarevca, a krajnji cilj je da što više dragulja zadržimo u svojoj riznici, odnosno što više vas u našem Požarevcu i Srbiji. Želimo da vas promovišemo kao inspiraciju svim mladim ljudima jer znanje i veštine koje posedujete nisu stečeni rođenjem ili porodičnim nasledstvom, već isključivo sopstvenim talentom i vrednim i napornim radom.“

Vesna Pejić

Vesna Pejić članica Gradskog veća zadužena za prosvetu je rekla da će Grad nastaviti da podržava studente i pozvala je one koji nisu dobili stipendiju da konkurišu na novom pozivu koji je izašao 29. januara po kome će biti dodeljeno 10 stipendija za osnovne studije i jedna za master i doktorske studije.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter