Почетак » Актуелно » О Граду » Образовање и култура
 

Потписани уговори о стипендирању са 59 студената са територије Града Пожаревца

Уговоре за стипендије је потписало 59 студента, 46 студената основних студија и њих 13 на мастер и академским студијама.

Уговоре са студентима потписао је градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић.

Из градског буџета је ове године за стипендије утрошено 5,9 милиона динара. Сваки студент ће десет месеци добијати по 10.000 динара што је укупно 100.000 динара за школску годину.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је овом приликом рекао да се из године у годину буџет за стипендирање студената увећава, и затим је додао:

Бане Спасовић

„Водећи бригу о градском буџету свесни смо да улагање у образовање мора бити у самом његовом врху као ставка која своје резултате не показује брзо али показује – увек. То јесте део дугорочног плана развоја Пожаревца, а крајњи циљ је да што више драгуља задржимо у својој ризници, односно што више вас у нашем Пожаревцу и Србији. Желимо да вас промовишемо као инспирацију свим младим људима јер знање и вештине које поседујете нису стечени рођењем или породичним наследством, већ искључиво сопственим талентом и вредним и напорним радом.“

Весна Пејић

Весна Пејић чланица Градског већа задужена за просвету је рекла да ће Град наставити да подржава студенте и позвала је оне који нису добили стипендију да конкуришу на новом позиву који је изашао 29. јануара по коме ће бити додељено 10 стипендија за основне студије и једна за мастер и докторске студије.