Почетак » Актуелно
 

Потписани уговори са 200 пољопривредних произвођача са територије Града Пожаревца

Уговор је потписао градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић са корисиницима кредита.

У холу Центра за културу се окупило око 200 пољопривредника са којима су потписани уговори укупне вредности око 40 милиона динара. Овом приликом градоначелник је истакао:

“Оно на чему смо инсистирали када су у питању конкурси Буџетског фонда за развој пољопривреде је да се у њиховом формирању, поред струке, питају и сами корисници.  Дакле ви, који сте конкурисали, најбоље знате своје тренутне домете и могућности те сте као такви и најпозванији да у овом послу учествујете. Ваши представници су од стране Града Пожаревца позвани, били веома конструктивни и мишљења сам да је управо то дало овако добар резултат, односно број уговора који се данас потписују.

Данас се потписује око 200 уговора, за разне видове подстицаја пољопривредне проиозводње, чија је укупна вредност око 40 милиона динара. Интересентан је податак да је град за две године издвојио око 600.000 евра за подстицаје у пољопривреди што нас ставља у сам врх у земљи по улагању у пољопривредну производњу. За наредну годину за пољопривреду смо у буџету града издвојили око 90 милиона динара.

Град се труди да вам олакша на све начине, како кроз, на пример, ојачавање противградне заштите тако и кроз изградњу атарских путева али и увек отворених врата људи из локалне самоуправе који су задужени за пољопривреду.”

Славиша Стојковић

Присутне су поздравили и Славиша Стојковић директор буџетског фонда за развој пољопривреде и члан Градског већа задужена за пољопривреду Саша Ђорђевић.

Саша Ђорђевић

Ова средства ће лећи на рачуне корисника до краја следеће недеље.

Подели са другима: Facebook Twitter