Početak » Aktuelno
 

Potpisani ugovori sa 200 poljoprivrednih proizvođača sa teritorije Grada Požarevca

Ugovor je potpisao gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović sa korisinicima kredita.

U holu Centra za kulturu se okupilo oko 200 poljoprivrednika sa kojima su potpisani ugovori ukupne vrednosti oko 40 miliona dinara. Ovom prilikom gradonačelnik je istakao:

“Ono na čemu smo insistirali kada su u pitanju konkursi Budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede je da se u njihovom formiranju, pored struke, pitaju i sami korisnici.  Dakle vi, koji ste konkurisali, najbolje znate svoje trenutne domete i mogućnosti te ste kao takvi i najpozvaniji da u ovom poslu učestvujete. Vaši predstavnici su od strane Grada Požarevca pozvani, bili veoma konstruktivni i mišljenja sam da je upravo to dalo ovako dobar rezultat, odnosno broj ugovora koji se danas potpisuju.

Danas se potpisuje oko 200 ugovora, za razne vidove podsticaja poljoprivredne proiozvodnje, čija je ukupna vrednost oko 40 miliona dinara. Interesentan je podatak da je grad za dve godine izdvojio oko 600.000 evra za podsticaje u poljoprivredi što nas stavlja u sam vrh u zemlji po ulaganju u poljoprivrednu proizvodnju. Za narednu godinu za poljoprivredu smo u budžetu grada izdvojili oko 90 miliona dinara.

Grad se trudi da vam olakša na sve načine, kako kroz, na primer, ojačavanje protivgradne zaštite tako i kroz izgradnju atarskih puteva ali i uvek otvorenih vrata ljudi iz lokalne samouprave koji su zaduženi za poljoprivredu.”

Slaviša Stojković

Prisutne su pozdravili i Slaviša Stojković direktor budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede i član Gradskog veća zadužena za poljoprivredu Saša Đorđević.

Saša Đorđević

Ova sredstva će leći na račune korisnika do kraja sledeće nedelje.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter