Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković posetila Požarevac

Maja Gojković potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministraka kulture i informisanja posetila je danas Galeriju Milena Pavlović Barili.

Nakon obilaska Galerije održala je sastanak sa gradonačelnikom Grada Požarevca Sašom Pavlovićem, članom Gradskog veća zaduženim za kulturu Dejanom Krstićem i direktorkom Galerije Liljanom Dabić. Tema sastanka je bila pomoć države u izgradnji novog izložbenog prostora Galerije Milena Pavlović Barili.

Gojković je tokom posete Galeriji istakla da je jedan od prioriteta da tokom mandata poseti ustanove kulture bez obzira da li su na republičkom, gradskom ili lokalnom nivou i da se upoznala sa planovima da se uz postojeću kuću, koju je majka Milene poklonila Gradu Požarevcu kako bi njene slike bile izložene i dostupne širokoj publici, sada bude izgrađena i nova galerija.

Maja Gojković – potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministraka kulture i informisanja

„Došla sam da vidim dokle se stiglo sa projektom i da se upoznam da li država Srbija može da pomogne. Milena ne pripada samo Požarevcu, već zaslužuje poštovanje i nacionalni tremtman, jer ona u svetu predstavlja brend Srbije što mi treba da iskoristimo. Svojim radom je zaslužila da je podignemo na pijedestal kome ona kao slikarka zaslužuje da dobije od strane Srbije i Ministarstvo kulture i informisanja će na svaki način pomoći“, poručila je Gojković.

Ministarka Gojković je rekla da je cilj da se, zajedno sa Ministarstvom turizma, koje je takođe voljno da pomogne Gradu Požarevcu i ovoj Galeriji, uskoro dobije kulturno zdanje koje će Požarevac da stavi na mapu važnih turističkih potencijala naše države.

Gradonačelnik Grada Požarevca – Saša Pavlović

Gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović se zahvalio potpredsednici vlade i ministarki kulture Maji Gojković na današnjoj poseti, koja je već posetila ovu ustanovu pre nekoliko meseci, i nada se da će republička vlada naći način da pomogne ovoj ustanovi kulture da realizuje projekat izgradnje nove zgrade odnosno izložbenog prostora.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter