Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Povećanje proizvodnje “PRIM”-a rezultiralo novim ugovorima o radu

Menadžment PD „Prim“ Kostolac, na čelu sa direktorom Predragom Slavkovićem danas je sklopio ugovore o radu na neodređeno vreme sa 180 radnika. U pitanju su zaposleni iz proizvodnih struka i to mašinbravari i varioci koji su u ovom preduzeću već radili prethodne dve godine.

Kako je rečeno danas tokom potpisivanja, svi su dali svoj maksimum u proizvodnji i u svom radu što je stvorilo realne uslove za njihovo upošljavanje na neodređeno.
Uzevši u obzir da se svečarski trenutak u ovom preduzeću poklapa sa periodom od dve godine od kako je na njegovom čelu Slavković, direktor je iskoristio priliku i da izvrši rekapitulaciju tog perioda u PRIM-u.

– Delovali smo na tri fronta, paralelno. Rast plata, vraćanje nasleđenih dugova i nabavka nove opreme. Sve to je postignuto naporima i ovih radnika koji su danas potpisali ugovore na neodređeno. Nismo imali nikakve dotacije niti nam je novac stizao iz budžeta ili nekih drugih izvora, već smo sve postigli isključivo svojim radom. 2015 godine ostvaren je prihod 800 miliona, 2016. godine milijarda a ove godine smo sve to premašili. Rast plata je u nivou od 20 posto u odnosu na 2015, i trudićemo se da ih podignemo još više, naravno u skladu sa proizvodnim rezultatima. – naveo je direktor Predrag Slavković.

Pored njega, prisutni na potpisivanju ugovora bili su i zamenik gradonačelnika Saša Pavlović i predsednik Gradske opštine Kostolac, Ivan Savić. On je podsetio da je do pre samo dve godine ovo preduzeće bilo u velikom problemu.

– Nije bilo ugovorenih poslova, radnika je u tom trenutku bilo viška a i plate su kasnile. Nakon dve godine možemo se uveriti da su zajednički napori Vlade Republike Srbije kao osnivača, Skupštine PRIM-a koju je ona imenovala, i direktora koga je Skupština postavila, dali značajan rezultat. Ovoj sinergiji pridružila se i Gradska opština Kostolac i Grad Požarevac i evo kao produkt svega toga u ovom trenutku 180 mladih ljudi koji su dali nemerljiv doprinos ovom uspehu, danas potpisuju ugovor o radu na neodređeno vreme. – kazao je Ivan Savić.

Zamenik Gradonačelnika Grada Požarevca, Saša Pavlović bio je vidno zadovoljan današnjim danom u PRIM-u kako sa stanovišta funkcije koju sada obavlja, ali i što je u redu potpisnika današnjeg ugovora bilo mnogo učenika Tehničke škole Nikola Tesla u kojoj je predavao, a koji ga nisu zaboravili.

Veliko mi je zadovoljstvo što sam ovde i što sam se dolazeći danas podsetio i događaja od pre dve godine kada smo takođe imali radostan povod okupljanja. Tada smo imali realizaciju projekta “Spoj i zavari” Ministarstva omladine i sporta u kome je učestvovalo PD PRIM, Gradska opština Kostolac i Grad Požarevac, kao i kostolačka Tehnička škola. Tada smo obučili 40 varioca i pored toga što je PRIM imao potrebu za njih tridesetoro, svi su dobili radno angažovanje u ovom privrednom društvu. Tada nam je bilo svima jasno da ovo preduzeće ima viziju i plan za povećanjem proizvodnje što se, pokazuju brojke dve godine kasnije, pokazalo apsolutno tačnim. – naveo je Pavlović i istakao, poput prethodnih govornika, da je prijem novih radnika i povećanje njihovih plata na realnim osnovama, isključivo kao proizvod dobrog poslovanja i proširenja proizvodnih kapaciteta.

Na konferenciji je navedeno i da je prihod firme ove godine 1.500.000.000 dinara sa realnim izgledima da do kraja godine bude i 2.000.000.000 dinara.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter