Почетак » Актуелно
 

Поводом формирања Регионалног центра банке Поштанска штедионица Источна Србија – Пожаревац одржана презентација

Презентација је одржана у Свечаним салонима градског здања Пожаревца а скупу су присуствовали руководиоци Града Пожаревца и банке Поштанска штедионица.

Присутне је поздравио градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић који је истакао да му је драго што је регионални центар банке Поштанске штедионице у Пожаревцу:

Бане Спасовић

„Понос је утолико већи када се зна да је идеја о формирању Поштанске штедионице настала још 1871. године, из времена Краљевине Србије, а реализовала се 1921. године, када је 30. новембра донет Закон о поштанско-штедном, чековном и вирманском промету, који је предвидео оснивање Поштанске штедионице Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца. Од тада је прошло готово читав један век, али у историјату Поштанске штедионице остаје записано и да је при оснивању став државе био да – “Поштанска штедионица треба да буде расадник штедње и васпитач народа, поглавито омладине, а не повлашћени колос који гуши приватну иницијативу”. Уверен да је тадашња идеја и намера до данашњих дана остала и ваш мото, уважени пријатељи, пружам вам обе руке добродошлице. Пружам их поносан што као будући регионални центар, и на овај начин, улазимо у друштво значајних српских градова попут Ниша, Ужица, Новог Сада и Београда“, закључио је Спасовић.

мр Бојан Кекић

Затим се обратио председник Извршног одбора банке Поштанска штедионица мр Бојан Кекић који је рекао да му је изузетна част и задовољство да увек дође у Пожаревац и захвалио на топлом пријему. Кекић је рекао да се банка брзо шири и има апсолутну подршку Владе Ребублике Србије и од председника Вучића, али је банка пре свега окренута становништву. Будући регионални центар покриваће источну Србију са седиштем у Пожаревцу.

Подели са другима: Facebook Twitter