Почетак » Актуелно » О Граду
 

Засађено 55 ружа на Чачалици

Поводом јубилеја Покрета горана Србије

Поводом обележавања 55 година од оснивања Покрета горана Србије, на Чачалици су некадашњи акцијаши, ученици и чланице Форума жена СПС-а засадили симболичних 55 ружа. Учествовао је градоначелник Пожаревца Миомир Илић, са сарадницима, и представници удружења грађана која се баве екологијом.

Млади горани поново на Чачалици

Млади горани поново на Чачалици

Прва горанска акција на Чачалици, коју је спровео  Драган Богдановић – Буцић, изведена је пре 55 година и сматра се даном оснивања Покрета горана Србије. Поводом обележавања овог значајног јубилеја, Покрет горана Србије у сарадњи са Министарством пољопривреде и заштите животне средине – Управом за шуме, Скупштином града Пожаревца, удружењем “Пријатељи Чачалице”, Еколошким друштвом “Чачалица”, покретима горана општина и градова, организовао је горанску радионицу за ученике шестог разреда из основних школа са подручја градова и општина Пожаревац, Смедерево, Жагубица и Велика Плана.

Учествовао и градоначелник Пожаревца

Учествовао и градоначелник Пожаревца

Кроз радионицу ученици су имали прилику да се упознају са значајем шума, подизањем ветрозаштитних појасева, расадничком производњом, врстама дрвећа које успевају на овом подручју, као и  акцијама и активностима које организује Покрет горана Србије. У акцији на Чачалици, некадашњи акцијаши, група ученика и чланице Форума жена СПС-а, засадили су 55 ружа у црвеној алеји, у близини споменика погинулим црвеноармејцима.

Подели са другима: Facebook Twitter