Почетак » Актуелно
 

Поводом Светског дана цивилне заштите одржана је седница Штаба за ванредне ситуације

У градском здању у Пожаревцу одржана је свечана седница Штаба за ванредне ситуација поводом међународног дана Цивилне заштите.

Пред почетак седнице Бане Спасовић, градоначелник Пожаревца и начелник Штаба за ванредне ситуације је истакао да је прошле године донет нови закон који регулише област Цивилне заштите којим се регулише смањење ризика, превенција и јачање отпорности и спремности појединаца и заједнице за реаговање на последице катастрофа, заштита и спасавање људи. Спасовић је још додао:

”Град је наставио да помаже ватрогасне службе и набављена је опрема за ватрогасно спасилачке јединице у виду опреме за спасавање из дубине, термовизијске камере и других елемената опреме за ову јединицу. Ове године биће купљено ново ватрогасно возило у вредности од 25 милиона динара. У овој години град је определио средства за израду Процене угрожености и планове заштите и спасавања, која ће нам у наредном периоду бити приоритет, с обзиром на важност документа који је полазна основа за многе активности у заштити и спасавању. Знамо да ванредне ситуације обухватају широк спектар деловања, али бих искористио још једном ову прилику да већ сада апелујем на грађане да не пале биљне остатке на њивама, зато што је прошле године било и више интервенција дневно, а подсетићу да је било угрожено и водоизвориште Кључ од пожара. Ми као локална самоуправа морамо да утичемо на подизање свести грађана у одређеним ситуацијама али и грађани морају дати свој допринос укупној бебедносној ситуацији.”

Град Пожаревац ће наставити да даје свој допринос на јачању система заштите и спасавања и улози цивилне заштите како би се успоставио ефикаснији одговор на све ризике и претње који нас окружују, закључио је Спасовић.

Подели са другима: Facebook Twitter