Почетак » Актуелно » О Граду
 

Повољни кредити за увођење топлификације и водоводне и канализационе мреже

Банка „Поштанска штедионица“ склопила је уговоре са јавним предузећима „Топлификација“ и „Водовод и канализација“ из Пожаревца о омогућавању повољних кредита за грађанство како би увели топлификацију или канализацију у своје домове.

Уговор испред „Поштанске штедионице“ је потписао председник Извршног одбора Бојан Кекић а испред јавних предузећа директор „Топлификације“ Предраг Јанковић и директор ЈКП „Водовод и канализација“ Александар Димитријевић.

Присутне је поздравио градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић који је истакао да су ови уговори од изузетног значаја за град и грађане:

Градоначелник Града Пожаревца – Саша Павловић

„Склапање уговора са Банком Поштанска штедионица са једне и Јавним предузећем „Топлификација“, односно „Водовод и Канализација“ са друге стране има вишеструки значај по све три стране, као и за Пожаревац у целини.  У питању је одобравање посебно повољних кредита нашим суграђанима за прикључења на даљинско грејање, као и водоводну и канализациону мрежу. Овим уговором наш град даје допринос јачању нашој домаћој банци, али такође утиче и да се што већи број Пожаревљана прикључи на поменуту комуналну инфраструктуру. Овај моменат, даме и господо, треба препознати и као део борбе за здравију животну средину нашег града и околине.

Уверен сам да ће захваљујући повољностима која ће проистећи из овог уговора, велики број домаћинстава прећи са индивидуалних ложишта на благодети топлификационе мреже. Такође, масовни прикључци на канализациону мрежу допринеће очувању подземних вода, а тиме и престанку свих компликација које имају власници септичких јама са наше територије. У исто време, овим пројектом који спроводимо са Банком Поштанска штедионица омогућићемо прикључке на комуналну инфраструктуру и оним суграђанима којима кућни буџет то до сада није дозвољавао.“

Председник Извршног одбора банке „Поштанска штедионица“ – Бојан Кекић

Председник Извршног одбора банке „Поштанска штедионица“ Бојан Кекић се захвалио на гостопримству и истакао је чињеницу да је регионални центар за источну Србију у Пожаревцу и да је то један од ретких градова који има две експозитуре и пословнице на својој територији. Он је још најавио да очекује да се ускоро и у Костолцу отворио још једна пословница ове банке како би били на услузи грађанима.