Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Požarevac dobija novu vlast 23. maja

Konstitutivna sednica Skupštine grada

Nakon većine opština u Braničevskom upravnom okorugu, novu vlast će dobiti i grad Požarevac u ponedeljak 23. maja kada će biti održana konstitutivna sednica Skupštine grada koju je zakazao dosadašnji predsednik Bane Spasović. Dnevni red sadrži potvrđivanje mandata odbornika Skupštine grada Požarevca kao i razmatranje izveštaja Gradske izborne komisije o sprovedenim izborima za odbornike održanim 24. aprila 2016. godine.

Bane Spasović

Bane Spasović

Najveća pažnja javnosti svakako je usmerena na izbor gradonačelnika grada Požarevca i njegovog zamenika kao i na opredeljenje za predsednika i zamenika Skupštine grada. Pored njih, novi odbornici će birati i sekretara Skupštine grada i članove Gradskog veća.

Iako je sednica zakazana, u javnosti još uvek nije poznato gotovo ništa o izgledu buduće zakonodavne i izvršne vlasti. Kako se ni jedna od stranaka koje su prešle cenzus nije u javnosti oglasila o pregovorima sa potencijalnim koalicionim partnerima za vršenje vlasti u lokalnoj samoupravi, za sada je jedino izvesno da će novi gradonačelnik biti Bane Spasović, kandidat Srpske napredne stranke koja je osvojila većinski broj odborničkih mandata.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter