Почетак » Актуелно » О Граду
 

Пожаревац добија нову власт 23. маја

Конститутивна седница Скупштине града

Након већине општина у Браничевском управном окоругу, нову власт ће добити и град Пожаревац у понедељак 23. маја када ће бити одржана конститутивна седница Скупштине града коју је заказао досадашњи председник Бане Спасовић. Дневни ред садржи потврђивање мандата одборника Скупштине града Пожаревца као и разматрање извештаја Градске изборне комисије о спроведеним изборима за одборнике одржаним 24. априла 2016. године.

Бане Спасовић

Бане Спасовић

Највећа пажња јавности свакако је усмерена на избор градоначелника града Пожаревца и његовог заменика као и на опредељење за председника и заменика Скупштине града. Поред њих, нови одборници ће бирати и секретара Скупштине града и чланове Градског већа.

Иако је седница заказана, у јавности још увек није познато готово ништа о изгледу будуће законодавне и извршне власти. Како се ни једна од странака које су прешле цензус није у јавности огласила о преговорима са потенцијалним коалиционим партнерима за вршење власти у локалној самоуправи, за сада је једино извесно да ће нови градоначелник бити Бане Спасовић, кандидат Српске напредне странке која је освојила већински број одборничких мандата.

Подели са другима: Facebook Twitter