Почетак » Актуелно » О Граду
 

Пожаревац добио 60 контејнера

Завидну репутацију коју је град Пожаревац стекао у широкој акцији „Очистимо Србију“ сачувао је и ове године, наведено је између осталог, приликом сумирања резултата током пријема контејнера за отпад – конкретног признања од стране Републике. Наиме, захваљујући великом одзиву волонтера у прошлогодишњој акцији „Очистимо Србију“, Пожаревац је од Министарства животне средине, рударстава и просторног планирања добио два милиона динара којим је купљено 60 контејнера. Тим поводом је организована промоција на простору Рециклажног центра крај Лучичког пута на коме су контејнери депоновани.

Заменица градоначелника Вукица Васић, која је била на челу Штаба акције у Пожаревцу, изразила је задовољство због добијених средстава и куповине нових контејнера који ће допринети смањењу количина смећа у граду.

– На основу успешно спроведене прошлогодишње акције „Очистимо Србију“ добили смо средства којима смо набавили ових 60 контејнера. Акцију чишћења и уређења града имали смо и ове године, 9. јуна којом приликом смо мотивисали већи број волонтера него лане тако да су и укупни резултати још бољи. Циљ нам је да тих акција у току године буде што више а искуство нам говори да није довољно само једног дана подизати еколошку свест грађана него то треба чинити у континуитету и ми ћемо тако радити. Јавно комунално предузеће „Комуналне службе“ направиће план и распоред нових контејнера. Обилазећи месне заједнице и ослушкујући потребе грађана, дошли смо до закључака да су они преко потребни на ободима града. Доста пластичних контејнера је прогорело прошле зиме због одлагања врелог пепела, тако да ћемо их заменити новима. Користим прилику да се захвалим Министарству животне средине, рударства и просторног планирања на датим средствима, односно на ових 60 контејнера, рекла је Вукица Васић.

Директор Јавног комуналног предузећа „Комуналне службе“ Слободан Јовић и овом приликом је истакао велику подршку коју овом Предузећу пружа руководство града Пожаревца и најавио да ће део нових контејнера бити испоручен Костолцу и насељу Забела.

– Контејнери су нам неопходни јер нам је један већи број страдао у грејној сезони која је за нама. Где год није било грејања од стране ЈП „Топлификације“, у контејнере је бацан и врућ пепео, па је један број сада неупотребљив. Свуда тамо где то буде неопходно, заменућемо их новим. Управо сам добио податак да имамо 28 контејнера за замену а двадесетак ћемо послати у Костолац и Забелу. Мислим да је ово довољан број да задовољи наше потребе у овој години, рекао је Јовић.

Промоцији су присуствовали и градоначелник Миомир Илић, председник Скупштине града Жарко Пивац, заменик председника Скупштине Милић Јовановић и кординатор акције „Очистимо Србију“ Срђан Филиповић.

Подели са другима: Facebook Twitter