Početak » Aktuelno
 

Požarevac jedan od bezbednijih gradova u Srbiji

Nakon sednice Odbora za bezbednost Grada Požarevca, predsednik lokalnog parlamenta Bojan Ilić je izjavio da u prvih 10 meseci ove godine nije bilo ubistava na teritoriji Grada Požarevca, a da je efikasnost rešavanja razbojništva 90%. U 2018. godini bilo je do sada 720 javnih skupova, a od većih to su Ljubičevske konjičke igre, Sedmojulski vašar i Požarevački mir. Narušavanje javnog reda i mira nije bilo.

Kada je u pitanju saobraćaj, u prvih 10 meseci nastradalo je jedno lice u saobraćajnoj nezgodi, što je znatno smanjenje u odnosu na prethodne godine, naglasio je Ilić.

Što se tiče osnovnog i višeg tužilaštva, slučajevi se uglavnom rešavaju u kratkim rokovima, a grad je po procentu priznanja krivice najbolji u Srbiji, naglasio je Ilić.

Od početka godine jedna osoba je nastradala u saobraćaju.

Predsednik skupštine je rekao da se intenzivno radi na prevenciji pojave nasilja u školama, da su u toku  obuke nastavnika i timova za bezbednost, kao i da se realizuju projekti koji imaju za cilj efikasniju prevenciju od nasilja i upotrebe narkotika u školama.

Savet za bezbednost je na jučerašnjoj sednici obrazovao dva pododbora. Jedan je za bezbednost dece i omladine i borbu protiv vršnjačkog nasilja, a drugi  za suzbijanje bolesti zavisnosti.

Prošle godine, u saradnji predsednika mesnih zajednica i policije, evidentirani su problemi koji se tiču pojave narkomanije, kao i lokacije na kojima se okupljaju narkomani. Nešto slično biće realizovano sa predsednicima skupština stanara u gradu.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter