Почетак » Актуелно
 

Пожаревац један од безбеднијих градова у Србији

Након седнице Одбора за безбедност Града Пожаревца, председник локалног парламента Бојан Илић је изјавио да у првих 10 месеци ове године није било убистава на територији Града Пожаревца, а да је ефикасност решавања разбојништва 90%. У 2018. години било је до сада 720 јавних скупова, а од већих то су Љубичевске коњичке игре, Седмојулски вашар и Пожаревачки мир. Нарушавање јавног реда и мира није било.

Када је у питању саобраћај, у првих 10 месеци настрадало је једно лице у саобраћајној незгоди, што је знатно смањење у односу на претходне године, нагласио је Илић.

Што се тиче основног и вишег тужилаштва, случајеви се углавном решавају у кратким роковима, а град је по проценту признања кривице најбољи у Србији, нагласио је Илић.

Од почетка године једна особа је настрадала у саобраћају.

Председник скупштине је рекао да се интензивно ради на превенцији појаве насиља у школама, да су у току  обуке наставника и тимова за безбедност, као и да се реализују пројекти који имају за циљ ефикаснију превенцију од насиља и употребе наркотика у школама.

Савет за безбедност је на јучерашњој седници образовао два пододбора. Један је за безбедност деце и омладине и борбу против вршњачког насиља, а други  за сузбијање болести зависности.

Прошле године, у сарадњи председника месних заједница и полиције, евидентирани су проблеми који се тичу појаве наркоманије, као и локације на којима се окупљају наркомани. Нешто слично биће реализовано са председницима скупштина станара у граду.

Подели са другима: Facebook Twitter