Почетак » Актуелно » О Граду
 

Пожаревац по шести пут проглашен за најхуманију средину у Србији

У свечаној сали Скупштине града Београда одржан је традиционални новогодишњи пријем у организацији Института за трансфузију крви Србије, на којем су уручена признања најуспешнијим градовима, општинама и институцијама за постигнуте резултате у области добровољног давалаштва крви. Признање за овај значајан облик хуманости, у име града Пожаревца примио је председник Скупштине града Бојан Илић.

На самом почетку пријема присутне су поздравили Андреја Младеновић заменик градоначелника Београда и Градомир Богдановић директор Института за трансфузију Србије.

Граду Пожаревцу је шесту годину заредом додељена плакета за најхуманију средину у Србији по оствареном нивоу давања крви у односу на број становника. Признање је председнику Скупштине града Пожаревца Бојану Илићу уручио директор Института за трансфузију Србије Градомир Богдановић.

„Част ми је што могу у име града Пожаревца да примим признање за најхуманији град у 2016. години када је у питању добровољно давалаштво крви. Овом приликом захваљујем се Црвеном крсту, волонтерима, свим грађанима и јавним установама који су помогли да град Пожаревац шести пут за редом буде најхуманија средина у 2016. години и надам се да ће то бити пракса и у будућности јер нам то представља и част и обавезу да овај резултат о успех поновимо“, рекао је председник Скупштине Бојан Илић. „Ово је круна вишегодишњег рада пожаревачког Црвеног крста на мотивисању добровољног давања крви и борби за сваку јединицу ове драгоцене течности. Признање нас обавезује да и у 2017. години задржимо овакав успешан и висок ниво давалаштва крви како би смо обезбедили крв за све наше суграђане којима је она најпотребнија“, рекао је секретар Црвеног крста Саша Обрадовић.

Подели са другима: Facebook Twitter