Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Požarevac želi razvoj odbojkePožarevac wants to develop volleyball

Požarevac želi da uđe u krug gradova u kojima se igraju turniri u sve popularnijoj odbojci na pesku, bila je jedna od glavnih konstatacija o kojoj je razgovarano prilikom posete predsednika Odbojkaškog saveza Srbije, Aleksandra Boričića, sa predstavnicima lokalne samouprave, predvođenih zamenikom gradonačelnika Miodragom Stepanovićem, kao i sportskim radnicima. Takođe, ovaj grad želi da otvori nove sportske terene.

razvoj_odbojke_1

Boričić kaže da postoji ideja o pokretanju takozvane „bičvolej“ lige u 12 gradova u Srbiji. Za sada ne postoje uslovi za bavljenje ovim sportom tokom čitave godine u Srbiji. U najavi je da će Beograd prvi dobiti teren koji će ispunjavati uslove. Želja je da se u više gradova u Srbiji stvore uslovi za bavljenje ovim sportom, rekao je on i dodao da očekuje kako će Požarevac učiniti korake u tom pravcu.

Zamenik gradonačelnika Stepanović kaže da Požarevac želi da napravi mini halu za košarku i odbojku koja bi mogla da se koristi i za bič volej. Za halu, koja bi se nalazila u izvanrednom prostoru Doma učenika Poljoprivredne škole na brdu Tulbi, grad već ima kompletnu dokumentaciju. Kako je Stepanović rekao za lokalni radio Boom 93, grad je prošle godine očekivao podršku Ministarstva omladine i sporta za izgradnju ovakvog terena, ali je ona izostala zbog ušteda u budžetu koja su se odrazila i na sredstva za investicije kojima je raspolagalo ministarstvo.

razvoj_odbojke_2

Procena je da bi izgradnja zatvorenog sportskog terena u domu učenika koštala okvirno 45 do 50 miliona dinara. Boričić je rekao da gradovi i opštine mogu da očekuju stručnu i savetodavnu pomoć od Saveza ali da bi trebalo da imaju jasne razvojne planove i pripremljene projekte ukoliko očekuju finansijsku pomoć od države za ostvarenje svojih želja.


Podeli sa drugima: Facebook Twitter