Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Požarevačka bolnica dobila dva nova saniteta

Vozni park požarevačke bolnice bogatiji je za dva sanitetska vozila koja će svakako značajno olakšati rad zdravstvenim radnicima.

Jedno vozilo nabavljeno je uz pomoć sredstava Grada Požarevca, dok je drugo vozilo donacija predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

Za sanitet je iz gradskog budžeta izdvojeno 4,5 miliona dinara, nedavno je gradska bolnica izrazila potrebu za jednim ovakvim vozilom zbog velikog broja prevoza pacijenata što je sve prouzrokovano epidemijom korona virusa. Grad je u prethodnom periodu odoborio skoro 3 miliona dinara za neophodnu medicinsku opremu (aparati za iskašljavanje, stanice za razvod kiseonika, protokomeri). Lokalna samouprava snosi troškove dezinfekcije dela bolnice preko Zavoda za javno zdravlje.

Gradonačelnik Grada Požarevca – Saša Pavlović

Gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović ovom prilikom je istakao da se u doba pandemije virusa COVID-19 za vreme vanredne situacije javila potreba za nabavku novih vozila i da je Gradski štab za vanredne situacije izašao u susret i odobrio sredstva za nabavku ovog vozila. On je još dodao da je Gradski štab za vanredne situacije odobrio i iznos od 3 miliona dinara za potrebe nabavke opreme koja je bila potrebna za funkcionisanje Opšte Bolnice Požarevac. Pavlović je dodao i da je u doba vanredne situacije ukupno izdvojeno 23 miliona dinara za Dom zdravlja i Opštu bolnicu Požarevac za nabavku opreme i za angažovanje dodatnog medicinskog osoblja.
Kada su u pitanju buduće investicije podsetio je da je lokalna samouprava izdvojila 55 miliona dinara za izradu projekta rekonstrukcije čitavog starog dela bolnice.

Direktor požarevačke bolnice – dr Danko Nikolić

Direktor požarevačke bolnice dr Danko Nikolić, zahvalio se gradonačelniku Saši Pavloviću na ovoj donaciji i istakao je da je vozilo koje je odobrio Aleksandar Vučić stiglo krajem decembra i iste je vrednosti kao i vozilo koje je dobijeno od strane grada Požarevca.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter