Почетак » Актуелно » О Граду
 

Пожаревачка болница добила два нова санитета

Возни парк пожаревачке болнице богатији је за два санитетска возила која ће свакако значајно олакшати рад здравственим радницима.

Једно возило набављено је уз помоћ средстава Града Пожаревца, док је друго возило донација председника Републике Србије Александра Вучића и министра здравља Златибора Лончара.

За санитет је из градског буџета издвојено 4,5 милиона динара, недавно је градска болница изразила потребу за једним оваквим возилом због великог броја превоза пацијената што је све проузроковано епидемијом корона вируса. Град је у претходном периоду одоборио скоро 3 милиона динара за неопходну медицинску опрему (апарати за искашљавање, станице за развод кисеоника, протокомери). Локална самоуправа сноси трошкове дезинфекције дела болнице преко Завода за јавно здравље.

Градоначелник Града Пожаревца – Саша Павловић

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић овом приликом је истакао да се у доба пандемије вируса COVID-19 за време ванредне ситуације јавила потреба за набавку нових возила и да је Градски штаб за ванредне ситуације изашао у сусрет и одобрио средства за набавку овог возила. Он је још додао да је Градски штаб за ванредне ситуације одобрио и износ од 3 милиона динара за потребе набавке опреме која је била потребна за функционисање Опште Болнице Пожаревац. Павловић је додао и да је у доба ванредне ситуације укупно издвојено 23 милиона динара за Дом здравља и Општу болницу Пожаревац за набавку опреме и за ангажовање додатног медицинског особља.
Када су у питању будуће инвестиције подсетио је да је локална самоуправа издвојила 55 милиона динара за израду пројекта реконструкције читавог старог дела болнице.

Директор пожаревачке болнице – др Данко Николић

Директор пожаревачке болнице др Данко Николић, захвалио се градоначелнику Саши Павловићу на овој донацији и истакао је да је возило које је одобрио Александар Вучић стигло крајем децембра и исте је вредности као и возило које је добијено од стране града Пожаревца.

Подели са другима: Facebook Twitter