Почетак » Актуелно » О Граду
 

Пожаревачка Болница обележила свој дан

У сали Градског здања у Пожаревцу, организована је свечаност поводом обележавања Дана Опште болнице „Воја Дулић“, највеће здравствене установе у Браничевском округу. Овом приликом, додељене су захвалнице и плакете, медицинском и немедицинском особљу, као и добротворима и пријатељима болнице. Дан пожаревачке болнице је по трећи пут обележен у свечаним салонима града, иако ова установа постоји и ради од 1831. године.

Гости и домаћини на свечаности

Гости и домаћини на свечаности

Директор Срећко Босић, истиче да је претходна година једна од најзначајних у дугој историји рада. -Општа болница је током протекле године примила 17.500 пацијената, што је скоро 10 одсто грађана Браничевског округа. Урађено је преко 220 хиљада специјалистичких прегледа и оперисано око 4 хиљаде људи“ каже Босић. По његовим речима, Општа болница ће за два месеца добити ново санитетско возило, које је опремљено комплетном опремом за реанимацију, или тзв. “кардио мобил” за превоз срчаних болесника. Босић је присутне подсетио, да је део нове зграде болнице завршен 10. јуна, а након тих радова пожаревачка болница добила простор за 20 амбуланти. Такође, каже да је у току прибављање грађевинске документације, за преостале три етаже нове зграде. Након тога, нова болница биће приведена намени.

Градоначелник Пожаревца Миомир Илић и председник Скупштине града Бане Спасовић, поздравили су госте и радницима опсте болнице честитали њихов дан.

Поводом дана Опште болнице у Пожаревцу додељене су награде и признања. Годишњу награду, плакету и новчану награду у износу од 50 хиљада динара добио је др Живан Димитријевић, кардиолог и наченик интерног одељења. Годишњу награду за медицинско особље добила је Северинка Будић, главна сестра Неурологије, док је Тривановић Снежана, пословни секретар добитица награде за немедицинско особље.

Уручене СУ захвалнице и плакете бившим радницима, добротворима и пријатељима ове установе. Међу награђенима су др Весна Јовановић, директорка лекарске коморе Србије, затим Предраг Макар дипл.инж и члан УО, Јована Јанковић директор фирме „INTERLAB EXIM“ из Београда и директорка „Raiffeisen“ банке, Гордана Марјановић.

Related Images:

Подели са другима: Facebook Twitter