Почетак » Актуелно » О Граду
 

Пожаревцу признање за приступ информацијама од јавног значаја

Традиционално признање за допринос афирмисању права на приступ информацијама од јавног значаја, у категорији локалних самоуправа, припало је ове године граду Пожаревцу. На свечаности уприличеној тим поводом у просторијама Народне библиотеке у Београду, награду је градоначелнику Пожаревца, Миомиру Илићу, уручио повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, Родољуб Шабић. Поред повереника Шабића, овај скуп су организовали: Tранспарентност Србија, Организација за Европску безбедност и сарадњу, Развојни програма Уједињених нација, Коалиција за слободу приступа информацијама, Удружење новинара Србије и Независно удружења новинара Србије уз учешће бројних представника медија, невладиних организација, органа власти и чланова дипломатског кора. Свечаност је била посвећена обележавању Међународног дана права јавности да зна, 28. септембар, а одржана је јубиларни-десети пут. Уз Родољуба Шабића, скупу су се обратили: Поле Тиде, вршилац дужности шефа Мисије Организације за Европску безбедност и сарадњу у Србији, Јург Штаудеман, вршилац дужности сталног представника Развојног програма Уједињених нација у Србији .

Додељујући награду Граду Пожаревцу, повереник Родољуб Шабић је рекао да је град Пожаревац ову награду заслужио и ранијих година, али да се то није догодило па је сада та „неправда“ исправљена. Захваљујући на додељеној награди, градоначелник Миомир Илић је рекао да је признање заслужено дошло због доброг рада града Пожаревца и његових органа власти у овој области током протеклих неколико година у претходном и садашњем сазиву локалне самоуправе. Градоначелник Илић је посебно истакао допринос Небојше Трајковића, дипломираног правника Градске управе града Пожаревца, овлашћеног лица за решавање по захтевима на слободан приступ информацијама од јавног значаја, те да ће добијено признање свакако бити подстрек за још бољи рад у овој важној области током наредног периода.

Добитнике признања и ове године је именовала Комисија за избор кандидата за доделу признања за допринос афирмисању права на слободан приступ информацијама од јавног значаја и транспарентност у раду чији су чланови представници Коалиције за слободу приступа информацијама, новинарских удружења и академске јавности а признања је свима уручио повереник Родољуб Шабић.

Подели са другима: Facebook Twitter