Početak » Aktuelno
 

Poziv poljoprivrednicima da osiguraju svoje zasade

Odlukom Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave o raspodeli sredstava iz Budžetskog fonda za program lokalne samouprave, Gradu Požarevcu je odobreno 4.000.000,00 dinara u projektu pod nazivom: „Osiguranje poljoprivrednih proizvoda od štete prouzrokovane elementarnim nepogodama“.

Služba za javne nabavke je sprovela proceduru za izbor osiguravajuće kuće, najpovoljniji ponuđač je Akcionarsko društvo za osiguranje „Generali osiguranje Srbija“.  Predmet osiguranja su sadnice mladih zasada voća pre stupanja u rod, plodovi voća, grožđa i plodova kupina, crne ribizle, oraha i lešnika. Osigurani rizici su uništenje sadnica usled grada, udara groma, oluje, nagomilavanja snega u krošnjama i odronjavanja tla, rizici gubitka količine i kvaliteta usled grada, požara i udara groma. Na osnovu pisanih prijava registrovanih gazdinstava isti se javljaju osiguravajućoj kući kako bi se izašlo na teren i izradile polise za predmetne parcele.

Pozivaju se svi poljoprivredni proizvođači sa teritorije grada Požarevca koji su registrovali svoje zasade u Ministarstvu finansija, Uprave za trezor, da se od ponedeljka 11.11.2019. godine jave u prostorijama Gradske uprave i požarevačkoj poslovnici Generali osiguranja kako bi osigurali svoje sadnice i plodove voća.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter