Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Pravna pomoć Romskom stanovništvu

Predstavnici grada Požarevaca, predvođeni gradonačelnikom Banetom Spasovićem i članom Gradskog veća zaduženim za nevladine organizacije Dejanom Krstićem, primili su delegaciju Nemačke nevladine organizacije SODI, koju je predvodila Sara Koliga menadžer i direktor sa saradnicima, kao i predstavnici Udruženja Roma Braničevskog okruga. Tema razgovora su bili projekati SODI i URBO vezani za inkluziju Romske zajednice.

pravna_pomoc_1

Inače, SODI je najveća Istočno Nemačka nevladina organizacija koja deluje u 35 zemalja sveta a od marta 2016. godine i na teritoriji Srbije.

Projekat se sastoji od pravne pomoći Romskom stanovništvu u oblastima: zdravstva, obrazovanja i stanovanja. Projekat bi se sprovodio u Kragujevcu , Novom Sadu i Požarevcu. Bili bi angažovani: pravnik, psiholog, socijalni radnik za pitanja Roma a izvodio bi se u prostoru Udruženje Roma Braničevskog okruga u Požarevcu.

Projekat finansira Ministarstvo za razvoj Nemačke.

pravna_pomoc2

Grad Požarevac daje punu podršku projektu i biće uključen logistički i svim neophodnim za što uspešnije sprovođenje projekta.

Takođe, razgovarano je ne samo o pitanjima Roma već i o uključivanju Nemačke privredne komore, zapravo pomoći koju SODI može pružiti u kontaktima sa potecijalnim investitorima iz Nemačke  u cilju smanjenja siromaštva i zapošljavanja  što spada među najveće probleme ne samo Romske populacije već i svih građana.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter