Почетак » Актуелно » О Граду
 

Правна помоћ Ромском становништву

Представници града Пожареваца, предвођени градоначелником Банетом Спасовићем и чланом Градског већа задуженим за невладине организације Дејаном Крстићем, примили су делегацију Немачке невладине организације СОДИ, коју је предводила Сара Колига менаџер и директор са сарадницима, као и представници Удружења Рома Браничевског округа. Тема разговора су били пројекати СОДИ и УРБО везани за инклузију Ромске заједнице.

pravna_pomoc_1

Иначе, СОДИ је највећа Источно Немачка невладина организација која делује у 35 земаља света а од марта 2016. године и на територији Србије.

Пројекат се састоји од правне помоћи Ромском становништву у областима: здравства, образовања и становања. Пројекат би се спроводио у Крагујевцу , Новом Саду и Пожаревцу. Били би ангажовани: правник, психолог, социјални радник за питања Рома а изводио би се у простору Удружење Рома Браничевског округа у Пожаревцу.

Пројекат финансира Министарство за развој Немачке.

pravna_pomoc2

Град Пожаревац даје пуну подршку пројекту и биће укључен логистички и свим неопходним за што успешније спровођење пројекта.

Такође, разговарано је не само о питањима Рома већ и о укључивању Немачке привредне коморе, заправо помоћи коју СОДИ може пружити у контактима са потецијалним инвеститорима из Немачке  у циљу смањења сиромаштва и запошљавања  што спада међу највеће проблеме не само Ромске популације већ и свих грађана.

Подели са другима: Facebook Twitter