Почетак » Актуелно » О Граду
 

Предраг Даниловић посетио Град Пожаревац

У оквиру манифестације “60 година кошарке у Пожаревцу”, у Свечаним салонима градског здања уприличен је пријем за све спортске раднике који су дали свој допринос у развоју кошарке у нашем граду.

Пријему је присуствовао, у својој првој радној посети од избора на дужност председника Кошаркашког савеза Србије, наш прослављени ас Предраг Даниловић, са њим у делегацији били су, такође кошаркаска легенда, Дејан Томашевић актуелни генерални секретар Кошаркаског савеза Србије, Душан Ђурић члан УО Кошаркашког савеза Србије и секретар Регионалног кошаркашког савеза централне Србије и Бојан Вељковић члан председништва Регионалног кошаркашког савеза централне Србије. Испред домаћина скупу су присуствовали градоначелник Бане Спасовић, председник Скупштине Града Пожаревца Бојан Илић, члан Градског већа задужена за спорт и омладину Ана Миљанић, други чланови већа и помоћници градоначелника. У Свечаним салонима су били и многобројни спортски радници везани за кошарку, председник КК “Пожаревац” Дарко Милојевић и представници установа и организација који су помагали овај спорт деценијама уназад.

Бојан Илић, председник Скупштине Града Пожаревца

Бојан Илић, председник Скупштине Града Пожаревца

Присутнима се испред домаћина обратио председник Скупштине Града Пожаревца Бојан Илић следећим речима:

– Поштовани пријатељи,
Дозволите да вам пожелим добродошлицу у градско здање које има част да вас угости као оне који су допринели да се широм Србије чује за Пожаревац.
Поздрављам овај високи скуп који вечерас добија двојако значење узевши у обзир да је висина један од пожељнијих атрибута за бављење овим спортом, али превашодно мислим на значај и углед који уживате у нашем граду настављајући традицију која траје, ево већ 6 деценија.
Свима нама који смо добили поверење од Пожаревљана да обављамо најважније градске функције уједно је и част и обавеза да стану иза обележавања тако значајног јубилеја какав је 60 година кошарке у Пожаревцу.
Те давне 1956. године када се у нашем граду почела играти кошарка није се ни слутило да ће она директно допринети стасавању младих људи у виђене чланове друштва од којих су неки касније отишли као његови најбољи амбасадори али многи и остали у њему.
Остале су приче тадашњих генерација о кошарци која се играла срцем, често и на земљаном терену натопљеном водом али увек са намером да се победи витешки, фер и коректно.
Та прича се временом преносила и на младе Пожаревљане и уверен сам да је она директни кривац што данас, како чујем, у првом тиму Кошаркашког клуба Пожаревац играју све младићи из овог краја.
Сигуран сам да ти младићи то знају, али дозволиће ми да их подсетим да настављају стопама највиђенијих момака из града, оних који су данас или остали у кошарци или имају завидне каријере лекара, правника, угоститеља, научних радника…
Не желећи више да дужим, дозволите ми драги пожаревачки кошаркаши, бивши и садашњи, још једном да вам честитам јубилеј а оним будућим да поручим да се сањајући о својој каријери подсете и данашњег дана.
Нека им и боравак данас у Пожаревцу прослављеног аса српске кошарке а од јуче и председника Кошаркашког савеза Србије Предрага Даниловића буде доказ да је кошарка овде поштована и да за њу долазе у Пожаревцу још боља времена.

Предраг Даниловић, председник Кошаркаског савеза Србије

Предраг Даниловић, председник Кошаркаског савеза Србије

Након господина Илића присутнима се обратио председник Кошаркаског савеза Србије Предраг Даниловић, који је истакао да му је изузетно драго када види како град брине о свом клубу и да су играчи сви из Пожаревца. Даниловић је још додао да је спорт веома битан у развоју сваког човека и да спорт може да изведе дете на прави пут а то говори и из свог личног примера када је као младић из Сарајева дошао у Београд. Изразио је наду да ће бити разлога да још посећује Пожаревац и пожелео је КК „Пожаревац“ пуно успеха у даљем такмичењу и пласман у виши ранг такмичења.
На пријему су се још обратили , Душан Ђурић члан УО Кошаркашког савеза Србије и секретар Регионалног кошаркаског савеза централне Србије и председник КК “Пожаревац” Дарко Милојевић који је уручио захвалнице појединцима, установама и организацијама који су помагали и још увек помажу овај спорт.

Председник СГ Пожаревца Бојан Илић је између осталих уручио повеље Кошаркашког клуба Ани Миљанић која је примила повељу и за Марину Маљковић, Предрагу Даниловићу и Банету Спасовићу. Господин Даниловић је уручио повељу поводом 60 постојања КК “Пожаревац” председник овог клуба Дарку Милојевићу.

Подели са другима: Facebook Twitter