Početak » Aktuelno
 

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković posetio Požarevac

Danas je gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović sa svojim saradnicima upriličio prijem u Svečanim salonima, za predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Božidara Maljkovića.

Ovom prilikom prisutnima se obratio gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović sledećim rečima:

“Naš Požarevac voli sport, a Požarevljani mu se raduju i kao akteri samih utakmica, ali i kao gledaoci. Pored ova dva segmenta, nama je takođe bila čast i da budemo domaćini značajnim sportskim takmičenjima kao što su finala nacionalnog kupa u odbojci i futsalu u novijoj istoriji, dok naš grad pamti i velike utakmice i takmičenja iz boksa, košarke, rukometa, stonog tenisa, borilačkih sportova koji su se ovde odigravali pre nekoliko decenija.

Kako bi ponovo vratili dane stare sportske slave, pored značajnog novca koji kao lokalna samouprava usmeravamo ka klubovima i njihovom funkcionisanju, kao i školskom i rekreativnom sportu, odlučili smo se da nam poseban pravac delovanja bude obnavljanje sportske infrastrukture.

Ove godine smo oko 75 miliona odvojili za sport, od toga 10 za školski, svesni da je upravo to uzrast kada se stvaraju asovi i uče sportskom ponašanju. Kada govorimo o infrastrukturi, imamo značajna prošlogodišnja ulaganja u ergelu i hipodrom koja nastavljamo i u ovoj godini, a kraj 2017. godine će u posebnom sjaju dočekati i naš Kulturno sportski centar u koji ulažemo više od 20 miliona dinara.“

Članica gradskog veća zadužena za sport Ana Miljanić česitala je Božidaru Maljkoviću izbor za predsednika Olimpijskog komiteta Srbije.

„Kao što ste sami rekli bićete predsednik rada, čije principe direktno poznajem. Napreduje se samo ukoliko se radi više od drugih. Igra se da se pobedi, a sama igra ima malo smisla ukoliko ne date sve od sebe da pobedite. Kada se sve to sagleda sigurna sam da će olimpijski moto „Brže, više, jače“ zasjati novim sjajem u Olimpijskom komitetu Srbije“ rekla je Ana Miljanić.

Predsednik Olimpijskog komitata Srbije Božidar Maljković zahvalio se na rečima dobrodošlice.

„Vlada Srbije, Ministarstvo sporta, Savez za sport i Olimpijski komitet imaju jasne ciljeve šta za sport u Srbiji treba napraviti. Ne možemo Srbiju poistovetiti sa Beogradom, međutim ja sam 20 godina radio po unutrašnjosti i prokrstario sam Srbiju uzduž i popreko. Unutrašnjosti Srbije trebamo pokloniti pažnju. Ova vlast želi da unapredi sport u Srbiji, želi da približi unutrašnjost Beogradu, želi da Beograd približi unutrašnjosti. Ja sam rekao da se svetla Olimpijskog komitata neće gasiti, kad god neko hoće da dođe mi ćemo ga oberučke primiti.“ rekao je Maljković.

Nakon prijema predsednik OKS Božidar Maljković obišao je Halu sportova i Hipodrom. U hali sportova zamenik gradonačelnika Grada Požarevca Saša Pavlović je istakao:

“Ove godine imamo 25 miliona dinara investicija direktno vezanih za “Halu”, kao i neke koje usmeravamo na njenu okolinu poput rekonstrukcije Partizanske ulice, od Dalmatinske do Lole Ribara, sa trotoarima i adekvatnim parking prostorom. Takođe, uredićemo i plato ispred KSC Požarevac kao i košarkaško igralište pored njega koga ćemo proširiti. U planu je i izrada projekta dogradnje Sportske hale kako bi se se dobila još jedna sala koja je preko potrebna požarevačkim sportistima.

Najavio je ulaganja i u Kostolcu istakavši da grad pored 75 miliona dinara za sport još toliko ulaže u sportsku infrastrukturu.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter