Почетак » Актуелно
 

Председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић посетио Пожаревац

Данас је градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић са својим сарадницима уприличио пријем у Свечаним салонима, за председника Олимпијског комитета Србије Божидара Маљковића.

Овом приликом присутнима се обратио градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић следећим речима:

“Наш Пожаревац воли спорт, а Пожаревљани му се радују и као актери самих утакмица, али и као гледаоци. Поред ова два сегмента, нама је такође била част и да будемо домаћини значајним спортским такмичењима као што су финала националног купа у одбојци и футсалу у новијој историји, док наш град памти и велике утакмице и такмичења из бокса, кошарке, рукомета, стоног тениса, борилачких спортова који су се овде одигравали пре неколико деценија.

Како би поново вратили дане старе спортске славе, поред значајног новца који као локална самоуправа усмеравамо ка клубовима и њиховом функционисању, као и школском и рекреативном спорту, одлучили смо се да нам посебан правац деловања буде обнављање спортске инфраструктуре.

Ове године смо око 75 милиона одвојили за спорт, од тога 10 за школски, свесни да је управо то узраст када се стварају асови и уче спортском понашању. Када говоримо о инфраструктури, имамо значајна прошлогодишња улагања у ергелу и хиподром која настављамо и у овој години, а крај 2017. године ће у посебном сјају дочекати и наш Културно спортски центар у који улажемо више од 20 милиона динара.“

Чланица градског већа задужена за спорт Ана Миљанић чеситала је Божидару Маљковићу избор за председника Олимпијског комитета Србије.

„Као што сте сами рекли бићете председник рада, чије принципе директно познајем. Напредује се само уколико се ради више од других. Игра се да се победи, а сама игра има мало смисла уколико не дате све од себе да победите. Када се све то сагледа сигурна сам да ће олимпијски мото „Брже, више, јаче“ засјати новим сјајем у Олимпијском комитету Србије“ рекла је Ана Миљанић.

Председник Олимпијског комитата Србије Божидар Маљковић захвалио се на речима добродошлице.

„Влада Србије, Министарство спорта, Савез за спорт и Олимпијски комитет имају јасне циљеве шта за спорт у Србији треба направити. Не можемо Србију поистоветити са Београдом, међутим ја сам 20 година радио по унутрашњости и прокрстарио сам Србију уздуж и попреко. Унутрашњости Србије требамо поклонити пажњу. Ова власт жели да унапреди спорт у Србији, жели да приближи унутрашњост Београду, жели да Београд приближи унутрашњости. Ја сам рекао да се светла Олимпијског комитата неће гасити, кад год неко хоће да дође ми ћемо га оберучке примити.“ рекао је Маљковић.

Након пријема председник ОКС Божидар Маљковић обишао је Халу спортова и Хиподром. У хали спортова заменик градоначелника Града Пожаревца Саша Павловић је истакао:

“Ове године имамо 25 милиона динара инвестиција директно везаних за “Халу”, као и неке које усмеравамо на њену околину попут реконструкције Партизанске улице, од Далматинске до Лоле Рибара, са тротоарима и адекватним паркинг простором. Такође, уредићемо и плато испред КСЦ Пожаревац као и кошаркашко игралиште поред њега кога ћемо проширити. У плану је и израда пројекта доградње Спортске хале како би се се добила још једна сала која је преко потребна пожаревачким спортистима.

Најавио је улагања и у Костолцу истакавши да град поред 75 милиона динара за спорт још толико улаже у спортску инфраструктуру.

Подели са другима: Facebook Twitter