Početak » Aktuelno
 

Predstavljen novi vozni park JKP “Komunalne službe” Požarevac, uloženo 142 miliona dinara

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović sa saradnicima obišao je garažu JKP “Komunalne službe“ gde je predstavljen novi vozini park ovog komunalnog preduzeća – smećari, cisterne, čistilice (za lišće, i sneg).

Spasović je ovom prilikom rekao da je Grad Požarevac u ovoj godini  izdvojio 142 miliona dinara za obnovu osnovnih sredstava ovog komunalnog preduzeća, kao i da se očekuje da ove godine bude izabran  izvođača za radove za izgradnju reciklažnog centra i transfer stanice kod već postojeće sanitarne deponije.Započeto je čišćenje divljih deponija, kojih ima preko 40. Grad Požarevac rezervisao je još preko 30 miliona dinara za nastavak obnove osnovnih sredstava koje koristi ovo komunalno preduzeće”, zaključio je gradonačelnik.

Bane Spasović i Slobodan Jović

Slobodan Jović direktor JKP “Komunalneslužbe” je istakao da grad nikada nije ulagao ovolika sredstva u komunalno, i dodao je da se uskoro očekuje da stigne još jedan smećar, kao i auto-podizač, dok će individulani sektor biti pokrenut sa 11.000 kanti za smeće za šta je izdvojeno 27,5 miliona dinara.


Nakon posete Komunalnim službama gradonačelnik sa saradnicima je obišao i čišćenje divlje deponije na teritoriji MZ Dubravica.

Po rečima Slobodana Jovića, direktora JKP “Komunalne službe” Požarevac, u Dubravici se nalazi najveća divlja deponija, a divlje deponije u Živici i u ulici Lipa u Požarevcu već su sanirane. Jović je dodao da je ovo prva faza sanacije deponija, a da će preostala sredstva od ove godine biti preneta u narednu, tako da će se čitav ovaj proces nastaviti i u 2019. godini.

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je rekao da je grad izdvojio 18 miliona dinara za čišćenje deponija i da je gradska komisija evidentirala 25 velikih divljih deponija i par desetina manjih.” Na deponijama posle čišćenja biće postavljeni kontejneri za bacanje otpada. Deponije će biti i periodično čišćene sve do sistemskog rešavanja ovog problema, što bi trebalo da bude do 2020. godine, rekao je Spasović”.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter