Почетак » Актуелно
 

Представљен нови возни парк ЈКП “Комуналне службе” Пожаревац, уложено 142 милиона динара

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић са сарадницима обишао је гаражу ЈКП “Комуналне службе“ где је представљен нови возини парк овог комуналног предузећа – смећари, цистерне, чистилице (за лишће, и снег).

Спасовић је овом приликом рекао да је Град Пожаревац у овој години  издвојио 142 милиона динара за обнову основних средстава овог комуналног предузећа, као и да се очекује да ове године буде изабран  извођача за радове за изградњу рециклажног центра и трансфер станице код већ постојеће санитарне депоније.Започето је чишћење дивљих депонија, којих има преко 40. Град Пожаревац резервисао је још преко 30 милиона динара за наставак обнове основних средстава које користи ово комунално предузеће”, закључио је градоначелник.

Бане Спасовић и Слободан Јовић

Слободан Јовић директор ЈКП “Комуналнеслужбе” је истакао да град никада није улагао оволика средства у комунално, и додао је да се ускоро очекује да стигне још један смећар, као и ауто-подизач, док ће индивидулани сектор бити покренут са 11.000 канти за смеће за шта је издвојено 27,5 милиона динара.


Након посете Комуналним службама градоначелник са сарадницима је обишао и чишћење дивље депоније на територији МЗ Дубравица.

По речима Слободана Јовића, директора ЈКП “Комуналне службе” Пожаревац, у Дубравици се налази највећа дивља депонија, а дивље депоније у Живици и у улици Липа у Пожаревцу већ су саниране. Јовић је додао да је ово прва фаза санације депонија, а да ће преостала средства од ове године бити пренета у наредну, тако да ће се читав овај процес наставити и у 2019. години.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је рекао да је град издвојио 18 милиона динара за чишћење депонија и да је градска комисија евидентирала 25 великих дивљих депонија и пар десетина мањих.” На депонијама после чишћења биће постављени контејнери за бацање отпада. Депоније ће бити и периодично чишћене све до системског решавања овог проблема, што би требало да буде до 2020. године, рекао је Спасовић”.

Подели са другима: Facebook Twitter