Почетак » Актуелно » Култура
 

Представљен програм „Виминацијум феста“

Виминацијум фест под називом „Митови стари и нови“ одржаће се од 24. до 30. јуна 2019. године у простору Архелошког парка Виминацијум. Представе се играју у амфитеатру, Лимес парку и комплексу Домус.

Друга година Фестивала отпочеће 24. јуна у амфитеатру, Архелошког парка Виминацијум концертом Радета Шербеџије и Западног колодвора.

Прва представа на фестивалу игра се 25. јуна у Домусу, а гледаоцима ће се представити глумци позоришта “Ulyssis” Театра са Бриона и Загребачког казалишта младих који ће одиграти Еурипидову старогрчку трагедију „Bakhe“, у режији Ленке Удовички.

Државно мађарско позориште из Темишвара гостује 26. јуна у лимесу, са Шекспировим „Сонетом 66“, у режији Кокана Младеновића.

По мотивима романа „На Дрини Ћуприја“, истоимена представа игра се 27. јуна у амфитеатру. Наступа Српско народно позориште из Новог Сада, а режисер је поново Кокан Младеновић.

У Лимесу, 28. јуна гостује Словенско народно гледалишче са драмском опером „Девојчица са жицама“, у режији Марјана Нећака.

Битеф Театар са представом „М.И.Р.А.“, у режији Андраша Урбана наступа у Домусу, 29. јуна.

У част награђених, 30. јуна у Лимесу још једна Еурипидова трагедија „Жене из Троје“, у копродукцији Народног позоришта Приштина и Позоришта „Зоран Радмиловић“ из Зајечара. Представу је режирао Небојша Брадић.

На конференцији за медије је представљен програм а новинарима се обратио председник Скупштине града Пожаревца Бојан Илић који је истакао да је овај фестивал другачији од осталих и да је новина не само за пожаревачку публику већ и за све госте. Бојан Илић истакао је да је Пожаревац град са великом позоришном традицијом и да има два фестивала професионалних, и два фестивала аматерских позоришта.

„Организација оваквог пројекта је веома захтевна, али сам сигуран да ће све протећи у најбољем реду и да ће се и глумци и публика осећати пријатно“, закључио је председник СГ Пожаревца Бојан Илић.

„Фестивал превазилази значај и Пожаревца и Виминацијума и полако добија далеко ширу међународну димензију, рекао је Миомир Кораћ, руководилац пројекта „Виминациум парк“.

„Овим фестивалом промовишу се позоришне вредности, истиче се значај града Пожаревца, јачају институције културе и развија уметнички живот града“, рекао је Несторовић.

Првих 300 комплета карата коштаће 2.500 динара, а иначе концерт Радета Шербеџије је 1.000, а карте за све представе су по 500 динара. Обезбеђен је аутобус који ће током фестивала превозити публику. Полазак је 19:30 часова испред Хотела „Дунав“, потребно је само показати улазницу. Програм почиње од 21 сат.

Подели са другима: Facebook Twitter