Почетак » Актуелно » О Граду
 

Представљена монтажна бина и нова аудио-визуелна опрема у пожаревачком Центру за културу

Инвестиција у тонску и светлосну опрему и трибине износила је нешто више од 5 милиона динара и финансирана је од стране Града Пожаревца.

Како је речено, на конференцији за медије, сва опрема је набављена након студиозне анализе и исказане потребе, коју је град подржао и издвојио средства за набавку.

За тонско-светлосну опрему издвојено је преко 1,5 милиона динара док је за монтажно-демонтажну трибину издвојено 3 милиона и 700 хиљада динара.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је овом приликом истакао следеће :

„Мислим да, после набављања ове опреме, улазимо у ред савремених установа и културних центара у Србији а и у региону. Ова опрема и монтажна бина делују импресивно и освежавајуће за разлику од других културних центара. Ова бина и опрема могу имату више намена, а не само за позоришне представе“.

Он је још додао да је ово инвестиција а не трошак за Град Пожаревац и да је циљ овог руководства побољшање услова за промовисање културе и побољшања садржаја из области културе али и позориштне уметности.

Драги Ивић директор Центра за културу истакао је, да је ова инвестиција показатељ добре сарадње локалне самоуправе и Центра за културу. Затим је још додао да ће се сцена користити на разне начине, а машта организатора ће урадити остали део посла. Капацитет је око 200 места. Трибине ће имати могућност да се користе и на отвореном, што ће допринети да следеће године у Пожаревцу културно лето буде још богатије, закључио је Ивић.

Председник Управног одбора ЦЗК Слободан Степић рекао је да су добро изанализирали шта им је било потребно у овој установи за унапређење програма и да су се определили за монтажну трибину, што их сврстава међу првима у Србији који су се одлучили за овакав корак. Степић је истакао да је управо тренд у центрима за културу, који имају велики број седећих места, да се уводи монтажно демонтажна бина како би се публика приближила глумцима са једне стране, али са друге публика ће имати непоновљиви ужитак и утисак када великани српског глумишта наступају на само неколико метара од њих.

Монтажна бина урађена је по пројекту професорке сценографије, проф. др Милице Бајић Ђуров.

Подели са другима: Facebook Twitter