Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Predstavljena montažna bina i nova audio-vizuelna oprema u požarevačkom Centru za kulturu

Investicija u tonsku i svetlosnu opremu i tribine iznosila je nešto više od 5 miliona dinara i finansirana je od strane Grada Požarevca.

Kako je rečeno, na konferenciji za medije, sva oprema je nabavljena nakon studiozne analize i iskazane potrebe, koju je grad podržao i izdvojio sredstva za nabavku.

Za tonsko-svetlosnu opremu izdvojeno je preko 1,5 miliona dinara dok je za montažno-demontažnu tribinu izdvojeno 3 miliona i 700 hiljada dinara.

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je ovom prilikom istakao sledeće :

„Mislim da, posle nabavljanja ove opreme, ulazimo u red savremenih ustanova i kulturnih centara u Srbiji a i u regionu. Ova oprema i montažna bina deluju impresivno i osvežavajuće za razliku od drugih kulturnih centara. Ova bina i oprema mogu imatu više namena, a ne samo za pozorišne predstave“.

On je još dodao da je ovo investicija a ne trošak za Grad Požarevac i da je cilj ovog rukovodstva poboljšanje uslova za promovisanje kulture i poboljšanja sadržaja iz oblasti kulture ali i pozorištne umetnosti.

Dragi Ivić direktor Centra za kulturu istakao je, da je ova investicija pokazatelj dobre saradnje lokalne samouprave i Centra za kulturu. Zatim je još dodao da će se scena koristiti na razne načine, a mašta organizatora će uraditi ostali deo posla. Kapacitet je oko 200 mesta. Tribine će imati mogućnost da se koriste i na otvorenom, što će doprineti da sledeće godine u Požarevcu kulturno leto bude još bogatije, zaključio je Ivić.

Predsednik Upravnog odbora CZK Slobodan Stepić rekao je da su dobro izanalizirali šta im je bilo potrebno u ovoj ustanovi za unapređenje programa i da su se opredelili za montažnu tribinu, što ih svrstava među prvima u Srbiji koji su se odlučili za ovakav korak. Stepić je istakao da je upravo trend u centrima za kulturu, koji imaju veliki broj sedećih mesta, da se uvodi montažno demontažna bina kako bi se publika približila glumcima sa jedne strane, ali sa druge publika će imati neponovljivi užitak i utisak kada velikani srpskog glumišta nastupaju na samo nekoliko metara od njih.

Montažna bina urađena je po projektu profesorke scenografije, prof. dr Milice Bajić Đurov.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter