Почетак » Актуелно
 

Представљена реализација пројекта ,,Подршка одрживом запошљавању Рома на територији Града Пожаревца”

У свечаним салонима градског здања представљена је реализација пројекта ,,Подршка одрживом запошљавању Рома на територији Града Пожаревца”, који су спровели Град Пожаревац у сарадњи са Удружењем Рома Браничевског округа и Удружењем за развој предузетништва ,,ПОСТАРТ” Пожаревац, а уз подршку немачке развојне сарадње коју спроводи -ГИЗ.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је овом приликом изјавио да му је драго што је овај пројекат успешно спроведен и најавио да ће локална самоуправа наставити и у 2019. години реализацију оваквих пројеката:

Бане Спасовић

„Пројекат ,,Подршка одрживом запошљавању Рома на територији Града Пожаревца” је иницијатива за запошљавање осмишљена са циљем да допринесе решавању утврђених проблема везаних за запошљавање и запошљивост Рома, Ромкиња и свих осталих социјално угрожених лица. То је остварено путем иновативних активности и свеобухватних приступа за решавање проблема незапослености што је омогућило да се у 2018. години запосли 46 особа, водећи притом рачуна о родној равноправности и једнакости. Такође, желимо да се похвалимо и чињеницом да је 119 особа прошло кроз различите програме обука и тренинга што им је омогућило да на овај начин добију посебна знања, вештине и компетенције које ће им користити у њиховом даљем личном и професионалном развоју. Немачка организација за међународну сарадњу и равој –ГИЗ, финансирала је овај пројекат у износу од 198.000 еура, док је допринос Града Пожаревца 27.000 еура.“, рекао је Спасовић.

На овој свечаности су се обратили полазници пројекта који су истакли задовољство што је један овакав пројекат спроведен и омогућио им запослење.

Владимир Петровић

Пројекат је представио менаџер Владимир Петровић.

 

Подели са другима: Facebook Twitter