Почетак » Актуелно
 

Представљена тартан подлога на стадиону малих спортова Спортског центра Пожаревац

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић и Стефан Деспотовић, директор департмана за екстерне комуникације НИС–а пресекли су траку и предали на коришћење тартан подлогу Спортском центру.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је овом приликом изјавио да је Стадион малих спортова, један од новијих објеката који је и до сада био функционалан и на услузи спортистима нашег града:

Бане Спасовић

“На срећу, захваљујући друштвено одговорним компанијама попут НИС-а, данас смо у прилици да и кроз њихово ангажовање подигнемо степен комфора и функционалности наших спортских објеката попут ове модерне тартан подлоге. Овај поклон граду Пожаревцу схватамо као чин пријатељства и симбол добре сарадње коју наш град има са компанијом НИС, у годинама које су иза али и испред нас. Град Пожаревац је одвојио 82 милиона динара за годишње и посебне програме спортских клубова и удружења. Такође, реновирали смо Спортски центар Пожаревац што нам се већ исплаћује јер смо управо због тога добили нека значајна домаћинства попут пријатељске футсал утакмице репрезентација Србије и Азербејџана, која је била истински спектакл. Под кровом Хале спортова, али и осталих терена попут тениског, балон хале а од данас и овог, Град Пожаревац дарује клубовима и њиховим спортским школама бесплатне термине као још једну помоћ да се што више деце и младих бави спортом. Спортова којима се баве Пожаревљани је много, као и терена и стадиона, а биће их још више. То је визија руководства града Пожаревца и зато је компанија НИС и њен дар нешто на чему смо им сви захвални. Са овог места охрабрујем и остале привредне субјекте да следе њихов пример и учине нешто овако вредно у срединама у којима послују. Овде се, уверен сам, наша сарадња неће завршити, јер је већ најављен још један поклон у склопу програма “Заједници заједно”. То су драгоцени дијагностички апарати које ће добити Дом здравља у Пожаревцу и Костолцу, вредни 4 милиона динара.”

Поред подлоге постављена су и нова седишта на трибинама.

НИС већ 11 година реализује програм „Заједници заједно“ кроз који предано ради на унапређењу живота становника 13 градова у Србији, а међу њима и у Пожаревцу.

Стефан Деспотовић

„Ми смо у НИС-у најсрећнији када поделимо нешто што је окренуто најмлађима, као што су ови спортски терени, који ће остати и за будуће генерације“, рекао је Стефан Деспотовић, директор департмана за екстерне комуникације НИС – а.

Ненад Митић

Ненад Митић директор Спортског центра Пожаревац се захвалио НИС-у и Граду Пожаревцу на овој инвестицији која ће значајно допринети развоју спорта у граду.

Подели са другима: Facebook Twitter