Почетак » Актуелно
 

Представљене награде освојене на Међународном сајму туризма

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је на конференцији за медије представио награде које су Туристичка организација града Пожаревца и Пожаревац добили на Међународном сајму туризма у Новом Саду. Седам медаља и један пехар добила је ова организација.

Освојене су: Велике златне медаље за организацију 55. Љубичевских игара, 24. Међународни Лимес конгрес који је одржан ове године у Археолошком парку „Виминациум“ у Костолцу, обележавање 300 година Пожаревачког мира, за манифестациони туризам као повезницу Пожаревца са светом као и оном за унапређење туристичке инфраструктуре града. Поред њих Пожаревац се поноси и Великом златном медаљом Туристичкој организацији Града Пожаревца и златном медаљом за промовисање славних Пожаревљана у циљу популаризације туризма.

На конференцији Спасовић је између осталог рекао да је овај град богат историјом, културом, добрим, вредним и стручним људима и да је све ово производ тимског рада. На овогодишњем Сајму Љубичевске коњичке игре као окосница, али и остали туристички садржаји града поново су препознати као нешто што одскаче из устаљених оквира и добро познатих шаблона. Доказ томе је и овогодишњи број награда крунисаних великим пехаром Новосадског сајма за унапређење туристичких садржаја и атрактивност Града Пожаревца.

“Признања граду Пожаревцу и Туристичкој организацији Пожаревца  јесу доказ успешне и креативне политике вођене од стране локалне власти јер је прво место обележено са осам медаља. Фокус локалне самоуправе је на развоју привредне гране – туризму. Овим потезима Пожаревац се вратио на туристичку мапу Србије. Локална власт је имала средњорочни план од четири- пет година да реализује своје циљеве”, додао је још градоначелник Бане Спасовић.

Градоначелник је рекао да су бројна улагања у ергелу Љубичево и хиподром подигла капацитете града који су били почетак да се Пожаревац врати на туристичку мапу Србије и да су управо ове награде резултат дугорочног плана за развој туризма у граду. Он је додао да су изграђене потребне саобраћајнице које воде ка Тулби, и да све више туриста и екскурзија посећује ову локацију, као и да се све те инвестиције реализују управо због самих пожаревљана који остају ту да живе, раде и зарађују.

Он се овом приликом захвалио свом тиму на залагању и идејама у релизациј ових пројеката, посебну захвалност је исткао Влади републике Србије и председнику Републике Србије Александру Вучићу на великој помоћи у издизању Љубичевских игара на национални ниво и на инвестицијама.

Подели са другима: Facebook Twitter