Почетак » Актуелно » О Граду
 

Представљени су планови и програми пословања јавних предузећа Града Пожаревца

На конференцији за медије, која је одржана након састанка градоначелника Града Пожаревца Банета Спасовића и директора јавних предузећа, представљени су планови и програми ових предузећа за 2018. годину.

Бане Спасовић

Градоначелник Бане Спасовић је рекао да су на овом састанку усаглашени планови и програми јавних предузећа и да су пренете смернице поводом ребаланса градског буџета. Спасовић је рекао да је град одрадио велике пројекте и да су они реализовани у доброј сарадњи са јавним предузећима и да је успостављена добра координација и рад свих ЈП. Раније је био случај да се асфалтира улица у једној години а да се већ у следећеој изводе радови на увођењу инсталација па се опет асфалтира али то више није случај. Спасовић је похвалио и директоре ЈП који су својим доприносом успели да унапреде рад ових јавних предузећа. Предузећа се не деле на мала и велика, свако од њих је битно као и њихови пројекти, планови су амбициозни и изискују напоран рад.

Слободан Јовић

Слободан Јовић директор ЈКП “Комуналне службе”, рекао је на овој конференцији да му је драго што је уведена новина да се сви директори заједно обрате и да представе своје планове као јединствен тим, што и јесу. Он је још додао да је ово ЈП имало тешку прошлу годину зато што су морали да смање број радника за 33, али да је захваљујући заједничком напору свих запослених прошла година успешно завршена. Улагање у комунално су никад већа, град је преко буџетског фонда за заштиту животне средине издвојио 84 милиона динара, за 2 цистерне за воду, један смећар за прање контејнера, смећар од 18 кубика и 2 чистилице. Јовић је још напоменуо да ће 35 милиона издвојити из сопствених средстава за осавремењавање рада и обнову механизације. У току је реализација 32,5 милиона динара за реконструкцију и санацију депоније Јеремино поље.

Дејан Дачић

Директор ЈП “Топлификација” Дејан Дачић је рекао да од јуна 2015. године па до данас је уложено 957 милиона динара, од те суме у овој години је издвојено 330 милиона динара. Ширење топлификационе мреже ће се наставити у МЗ Горња мала, Сопот, Бурјан и Чачалица. Прошле године је уведено 1000 прикључака на мрежу и омогућено је за још 2000 корисника да се прикључе на топлификацију. Дачић је још оценио да је ова грејна сезона најстабилнија у претходних неколико година.

Марија Паповић

Директорка ЈП “Паркинг сервис” Марија Паповић је изјавила да ће се у овој години повећати број паркинг места и да је у плану изградња монтажне гараже код хотела Дунав. Разматра се да ли ће се изградити једна гаража или ће се набавити две половне од којих би једна била код хотела Дунава а друга код пијаце, ако се донесе таква одлука. Паповићева је још додала да ће за месец дана стићи још један паук.

Владимир Стојимировић

Владимир Стојимировић в.д. директора ЈКП “Водовод и канализација” рекао је да је прошла година била тешка због рационализације запослених, смањили су број радника са 243 на 165. Он се захвалио Градској управи и Надзорном одбору који су дали свој допринос у што безболнијој рационализацији радника. У 2018. години постављени су високи циљеви а то су детекција и смањење губитака на водоводној мрежи и обезбеђивање функционисања реверсне осмозе. У претходном периоду замењено је 15 километара азбестних цеви, а план је у овој години замена 5 километара цеви.

Мирко Стојановић

Мирко Стојановић директор ЈП “Љубичево” изнео је податке да је захваљујући овој власти решен проблем дуговања овог ЈП и да нема више судских извршења и проблема са животињама. Као један од успеха у претходном периоду навео је оспособлавање мањежа после 25 година, сређена је трофејна сала, направљен је авантура парк и теретана на отвореном. 8,5 милиона динара је уложено у обнову инфраструктуре а биће обновљена и механизација након 35 година. Влада Републике Србије и град ће уложити 70 милиона динара у пројекат обнове Љубичева.

Подели са другима: Facebook Twitter