Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Predstavnici EPS-a u Požarevcu i Kostolcu

Nakon radnog sastanka u Kostolcu, gradonačelnik grada Požarevca Miomir Ilić i Goran Horvat, direktor PD TE-KO Kostolac, razgovarali su sa predsednikom nadzornog odbora EPS-a profesorom dr Brankom Kovačevićem i njegovim saradnicima u svečanoj sali Gradskog zdanja.

Sa dela sastanka u Požarevcu

Sa dela sastanka u Požarevcu

Gradonačelnik Ilić pozdravio je prisutne goste i istakao dobru saradnju sa Privrednim društvom „Termoelektrane i kopovi Kostolac“ koja će biti unapređivana i u perspektivi.

Predstavnici EPS-a predstavili su u Kostolcu 4 projekta vezana za rešavanje ekoloških problema. -Mi smo ovde došli da razgovaramo o novim tehnologijama, kako bi rešavali probleme koji su vrlo aktuelni, ne samo kod nas, već i u svetu. To su problemi održivog razvoja koji podrazumevaju ekologiju, energetsku efikasnost i reciklažu. U Kostolcu smo govorili o vrlo značajnim projektima kao sto je otpepeljivanje, odsumporavanje, emisija CO2 kao i o nekim buducim projektima gde će Kostolac biti jedan od eksperimentalnih baza, rekao je predsednik nadzornog odbora Eps-a  profesor dr Branko Kovačevic.

-PD TEKO Kostolac je društveno odgovorna kompanija, koja vodi računa o smanjenju zagađenja svojih energetskih kapaciteta ” rekao je direktor PD TEKO Kostolac Goran Horvat i dodao da kostolačka kompanija prati inovacije i primenjuje ih unapređujući proizvodni proces.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter