Почетак » Актуелно
 

Преко 70 милиона у Кличевац и Дрмно

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић данас је са сарадницима обишао радове на асфалтирању и рехабилитацији путева и улица на територији месних заједница Дрмно и Кличевац.

Опште је познато да су ова два насеља једна од најугроженијих услед експлоатације угља на коповима, па је самим тим и потреба за улагањем у њихову инфраструктуру и већа.

Обилазак је кренуо из Кличевца. Тамошњи радови обухватају замену или ојачање коловозне конструкције у зависности од стања коловоза у улицама појединачно, као и израду коловозног застора од асфалта. Коловозна конструкција се састоји од доњих носећих слојева од растреситог каменог материјала и горњих носећих слојева од асфалта, односно равнање и замену површинског слоја каменог агрегата новим слојем, асфалтирање и уређење банкина.

Бане Спасовић

Говорећи о унапређењу инфраструктуре на читавој територији Града Пожаревца, градоначелник Спасовић је навео да је инвестиција у тој области много, и да је велики посао припремити их, те замолио грађане за стрпљење. Локална самоуправа се до сада трудила да равномерно распореди радове у свим месним заједницама, а то ће бити случај и у будућности, навео је Спасовић.

Поменути радови су у укупној дужини од преко 3 километара, што ће чинити око 10.000 м2 нових површина под асфалтом укупне вредности 23.530.098,38 динара са пдв-ом, истакао је градоначелнк Пожаревца Бане Спасовић.

Јовица Миленковић

У Кличевцу се медијима обратио и Јовица Миленковић, одборник Скупштине града Пожаревца и заменик председника Савета ове месне заједнице. Он је подсетио на неке од улица и путева које се тренутно раде а које финансира ЕПС, а логистичку подршку даје град.

Миленковић се градском руководству захвалио и на ангажовању на изградњи атарских путева, који су од велике важности за мештане овог али и околних села. То се нарочито огледа у повезивању са местом Курјаче, чиме се ојачала веза и са општином Велико Градиште.


Када су у питању актуелни радови на инфраструктури у месту Дрмно, укупна дужина путева и улица које се управо асфалтирају износи преко 4 километара, односно 25.072 м2 нових површина под асфалтом вредности 54.367.292 динара са пдв-ом.

Градоначелника и његове сараднике тамо је дочекао председник Савета Месне заједнице Драган Ивић. Он је у обраћању медијима похвалио актуелно градско руководство на помоћи при оснаживању инфраструктуре у селу, али и на коначном скидању блокаде са рачуна ове месне заједнице. Тако је овај проблем који је постојао још од 2012. године а у висини од чак 60 милиона динара, превазиђен, те месна заједница сада може нормално да функционише.

Драган Ивић

Подели са другима: Facebook Twitter