Početak » Aktuelno
 

Preko 70 miliona u Kličevac i Drmno

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović danas je sa saradnicima obišao radove na asfaltiranju i rehabilitaciji puteva i ulica na teritoriji mesnih zajednica Drmno i Kličevac.

Opšte je poznato da su ova dva naselja jedna od najugroženijih usled eksploatacije uglja na kopovima, pa je samim tim i potreba za ulaganjem u njihovu infrastrukturu i veća.

Obilazak je krenuo iz Kličevca. Tamošnji radovi obuhvataju zamenu ili ojačanje kolovozne konstrukcije u zavisnosti od stanja kolovoza u ulicama pojedinačno, kao i izradu kolovoznog zastora od asfalta. Kolovozna konstrukcija se sastoji od donjih nosećih slojeva od rastresitog kamenog materijala i gornjih nosećih slojeva od asfalta, odnosno ravnanje i zamenu površinskog sloja kamenog agregata novim slojem, asfaltiranje i uređenje bankina.

Bane Spasović

Govoreći o unapređenju infrastrukture na čitavoj teritoriji Grada Požarevca, gradonačelnik Spasović je naveo da je investicija u toj oblasti mnogo, i da je veliki posao pripremiti ih, te zamolio građane za strpljenje. Lokalna samouprava se do sada trudila da ravnomerno rasporedi radove u svim mesnim zajednicama, a to će biti slučaj i u budućnosti, naveo je Spasović.

Pomenuti radovi su u ukupnoj dužini od preko 3 kilometara, što će činiti oko 10.000 m2 novih površina pod asfaltom ukupne vrednosti 23.530.098,38 dinara sa pdv-om, istakao je gradonačelnk Požarevca Bane Spasović.

Jovica Milenković

U Kličevcu se medijima obratio i Jovica Milenković, odbornik Skupštine grada Požarevca i zamenik predsednika Saveta ove mesne zajednice. On je podsetio na neke od ulica i puteva koje se trenutno rade a koje finansira EPS, a logističku podršku daje grad.

Milenković se gradskom rukovodstvu zahvalio i na angažovanju na izgradnji atarskih puteva, koji su od velike važnosti za meštane ovog ali i okolnih sela. To se naročito ogleda u povezivanju sa mestom Kurjače, čime se ojačala veza i sa opštinom Veliko Gradište.


Kada su u pitanju aktuelni radovi na infrastrukturi u mestu Drmno, ukupna dužina puteva i ulica koje se upravo asfaltiraju iznosi preko 4 kilometara, odnosno 25.072 m2 novih površina pod asfaltom vrednosti 54.367.292 dinara sa pdv-om.

Gradonačelnika i njegove saradnike tamo je dočekao predsednik Saveta Mesne zajednice Dragan Ivić. On je u obraćanju medijima pohvalio aktuelno gradsko rukovodstvo na pomoći pri osnaživanju infrastrukture u selu, ali i na konačnom skidanju blokade sa računa ove mesne zajednice. Tako je ovaj problem koji je postojao još od 2012. godine a u visini od čak 60 miliona dinara, prevaziđen, te mesna zajednica sada može normalno da funkcioniše.

Dragan Ivić

Podeli sa drugima: Facebook Twitter