Početak » Aktuelno
 

Prekršajni sud od juna u novim prostorijama

Nakon boravka još od sedamdesetih godina prošlog veka u potkrovlju Gradske skupštine, požarevački Prekrašajni sud se narednog meseca seli u svoje nove prostorije.

Iako se za objekat od oko 700 kvadrata period izgradnje od oktobra 2016. do juna ove godine činio kratak, današnji obilazak gradonačelnika Baneta Spasovića, gradskog menadžera Mitra Karadžića i predsednice Prekršajnog suda Slavice Petrović, uverio ih je da će se rok ispoštovati.

Unutar objekta u toku su završni radovi, i sva je prilika da će tokom juna zaposleni u ovom sudu zameniti svoje stare pretrpane kancelarije, novim i modernim, izgrađenim po svim standardima za zgradu tog tipa jer je prilagođen pre svega potrebama stranaka, posebno licima sa invaliditetom, koje će do pravde sada stizati bez prelaženja brojnih stepenika.

Grad Požarevac dao je zemljište za njenu izgradnju koju sa 50 miliona dinara finansira Ministarstvo pravde.

Podsetimo, godišnje se u ovom sudu koji ima još sedam odeljenja u Braničevskom okrugu obradi preko 12.000 predmeta, a za prvih devet meseci prošle godine ovde je po raznim osnovama naplaćeno 135 miliona dinara.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter