Početak » Aktuelno
 

Premijerka Ana Brnabić posetila Kostolac

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, obišla je sa saradnicima postrojenje za odsumporavanje u Termoelektrani Kostolac Blok B koje ispunjava najstrože ekološke strandarde EU i najavila da će u narednom periodu nastaviti da predstavlja konkretne rezultate u zaštiti životne sredine koja je počela 2014. godine. Poručila je da je zaštita životne sredine jedan od tri prioriteta vlade i da to govori o stepenu razvoja Srbije. Ona je novinarima posle obilaska Bloka B rekla da je imala žarku želju da dođe u Kostolac i da podseti na to gde, kada i ko je počeo borbu za zdraviju životnu sredinu u Srbiji.

Premijerka je rekla da je Vlada 2014. godine donela odluku da uloži 130 miliona dolara za prvi filter za odsumporavanje, što je jasan signal šta je važno za kvalitet života građana Republike Srbije. Brnabić je dodala da je od 2014. godine do danas Vlada Srbije uložila ukupno oko 600 miliona evra u ovakva postrojenja. U toku je izgradnja postrojenja za odsumporavanje na blokovima “A” i “B” TE “Nikola Tesla”.

Poseti je prisustvovala i potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović i vršilac dužnosti direktora “Elektroprivrede Srbije” Milorad Grčić.

Ispred Grada Požarevca, današnjoj poseti prisustvovali su gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović i predsednik Skupštine Grada Požarevca Predrag Mijatović.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter