Почетак » Актуелно » О Граду
 

Презентација Пожаревца на Међународном сајму туризма

Цела презентација на 39. Међународном сајму туризма посвећена је Милени Павловић Барили, али Туристичка организација није заобишла ни Виминацијум, као и остале бисере нашег краја на овогодишњем сајму. Ова изузетна  презентација  никога није оставила равнодушним , што је резултирало великом посећеношћу штанда Туристичке организације Града Пожаревца.  Презентацији је, између осталих, присуствовао градоначелник Пожаревца Бане Спасовић, заменик градоначелника Саша Павловић, председник Скупштине града Пожаревца Бојан Илић, као и велики број чланова Градског Већа, директора јавних предузећа и установа. Изјаву за медије овом приликом дао је градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић који је истакао:

“Моја прва импресија, пре свега сам врло поносан на Туристичку организацију Пожаревца и сараднике из мог кабинета који су заједно са њима учествовали на презентацији и да нагласим да сада нема ниједног Пожаревљанина који се налази овде на овом штанду да не каже поносно ми смо из Пожаревца. Предивна презентација још једном, све честитке директорици Туристичке организације, као и тиму који је радио овде заједнички без икакве сујете. Имао сам прилику да обиђем и друге штандове других градова, има стварно прелепих штандова, лепих презентација, али овом приликом морам да будем мало више субјективан да кажем да овакву презентацију, овакву идеју, овакав мотив нема ниједна Туристичка организација.”

Обраћајући се представницима медија, директорка ТОГП Јелена Вуказић се захвалила Градском женском хору Барили и делу Симфонијског оркестра Гвардиа који су учествовали у програму. Поред њих су били и Љубичевски витезови и чланови ГАНИП-а који су својом појавом пленили пажњу свих присутних на Сајму. Она је истакла још да је првог дана сајма представљен Виминацијум и римска храна, напомињући да је тог дана и премијер Александар Вучић посетио пожаревачки штанд. Оно што су још посетиоци могли да виде на штанду туристичке су и 17 кратких филмова о свим туристичким потенцијалима Пожаревца, од Народног музеја, Галерије Милене Павловић Барили до Љубичевских коњичких игара.

Штанд су између осталих посетили министар трговине туризма и телекомуникација Расим Љајић, амбасадорка Индије, Њ. Е. Нариндер Чохан, амбасадор Индонезије, Њ. Е. Хари Ричардс Џејмс Канду, директор представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић као и велики број државних чиновника.

Подели са другима: Facebook Twitter