Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Prijem čelnika Evropske rukometne federacije

U okviru manifestacije Dani rukometa u Požarevcu, čelnom čoveku Evropske rukometne federacije Tore Lijanu i njegovim saradnicima domaćini su bili gradonačelnik Miodrag Milosavljević i predsednik Skupštine grada Milomir Ilić.

– Verujemo da ste imali šta da vidite na lokalitetu Viminacijum, jer to je jedno od značajnih svetskih nalazišta i naša velika kulturna istorijska i turistička šansa. Takođe smatramo da niste slučajno u Požarevcu, zato što je Požarevac grad mladih i sporta sa dugom tradicijom. Šest naših klubova takmiči se u srpskoj eliti, od toga dva rukometna tima Požarevac i Kostolački Rudar. Otuda s ponosom možemo reći da smo i grad rukometa. Grad Požarevac dosta novca, truda i energije ulaže u sport i rad sa mladim selekcijama. To činimo zato što su mladi naša budućnost, rekao je, između ostalog, na prijemu priređenom za čelne ljude Evropske rukometne federacije i Rukometnog saveza Srbije, gradonačelnik Požarevca Miodrag Milosavljević, pozdravljajući zvanice u ime domaćina.

Prijemu su prisustvovali i Miomir Ilić predsednik Skupštine grada, sa saradnicima, Žarko Pivac, narodni poslanik, predstavnici sportskih asocijacija i rukometnih klubova Požarevac i Rudar, kao i rukometaši pomenutih muških i ženskih ekipa.

Zahvaljujući na toplom prijemu i dobrodošlici, predsednik Evropske rukometne federacije (EHF) Tore Lijan je zapazio da srpski narod ima brojne vrednosti i bogastva, od istorije i tradicije, preko folklora i kulture do sporta a zatim naglasio

– Sport nije samo takmičenje. On predstavlja način povezivanja ljudi i naroda. Zato smo srećni što smo imali ovako uspešno, sjajno organizovano prvenstvo u Srbiji. Kao predsednik Rukometne federacije veoma sam zahvalan na svemu što ste učinili u organizaciji ovog takmičenja. Takođe bih istakao sjajnu atmosferu na tribinama i navijanje publike u svim gradovima.“

Gradonačelnik Požarevca i predsednik Evropske rukometne federacije i njegovi saradnici pogledali su potom atraktivan program članova kulturno-umetničkog društva „Mladost“ iz Poljane, sa zadovoljstvom probali specijalitete tradicionalne srpske kuhinje a, pre rastanka, razmenili sa domaćinima prigodne poklone u znak sećanja na ovaj susret.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter