Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Prijem fudbalera „Elektromorave“

Predsednik Skupštine grada Požarevca Bane Spasović, sa saradnicima, upriličio je prijem futsal ekipe „Elektromorave“, u svečanoj Sali Gradskog zdanja, kao znak zahvalnosti timu koji je osvojio turnir u malom fudbalu „Igrajmo za 16“ organizovan od strane RTS u znak sećanja na poginule kolege koji su stradali u NATO bombardovanju.

Bane Spasović, predsednik Skupštine grada Požarevca naglasio je da su ideju ovog memorijalnog turnira svi požarevljani rado prihvatili, želeći da daju svoj doprinos u očuvanju uspomene na tragično poginule radnike RTS-a.  Spasović se zahvalio ekipi „Elektromorave“ na osvajanju turnira i zato što su pobedom doprineli da Požarevac postane svojevrsni deo spomen obeležija „Zašto“, spomenika koji i dan danas traži svoje odgovore.

Pobednička ekima sa domaćinima i gostima iz RTS

Pobednička ekima sa domaćinima i gostima iz RTS

-Poštovani, na samom početku želim da vas sve pozdravim i da Vam poželim dobrodošlicu u Gradsko zdanje, rekao je Spasović. Memorijalni turnir “Igrajmo za 16” igra se u sklopu obežavanja NATO bombardovanja zgrade RTS-a aprila 1999. godine, tokom kojeg je poginulo 16 radnika našeg Javnog servisa… Iako je prošlo 17 godina od tog nerazumnog čina, ponekada imam osećaj kao da sam juče gledao u neverici snimke upravo pogođene zgrade. Ti snimci, koji su obišli svet su potresli sve vaše kolege u inostranstvu, mada mnogi od njih to tada nisu smeli adekvatno i javno da osude…

Ideju o memorijalnom turniru su svi Požarevljani rado prihvatili, želeći da daju svoj doprinos očuvanju uspomene na tragično poginule radnike RTS-a. Mali fudbal je ovde rado gledan i igran, pa smo ovo takmičenje ozbiljno shvatili a dokaz tome je i današnji skup, koji se održava u gradu pobednika ovogodišnjeg turnira… Želim da napomenem da dobar glas vaše kuće ovde u našem gradu pronose i zaposleni u požarevačkom dopisništvu čijim se radom na informisanju, kao i afirmaciji Požarevca u nacionalnim okvirima pa i šire, svi mi ponosimo… Želim da se ekipi Požarevca zahvalim što su pobedom na ovom turniru, a kako čujem i fer igrom i dostojanstvenim ponašanjem, doprineli da naš grad postane svojevrsni deo spomen obeležja “Zašto“, spomenika koji i dan danas u Aberdarevoj ulici u Beogradu traži svoje odgovore“, rekao je Spasović.

Dejan Savić, direktor EPS Distribucije ogranak Požarevac, izrazio je zadovoljstvo što je baš ekipa tog preduzeća osvojila memorijalni turnir. Savić napominje da ga posebno raduje što pored dobre poslovne saradnje sa gradom ostvaruju i dobre rezultate u razvoju sporta. On naglašava da „Elektromorava“ u poslednjih nekoliko godina pokazala da predstavljaljući sebe kao preduzeće, predstavlja i grad Požarevac.

Poznati reditelj Veselin Grozdanić, koji je bio na čelu delegacije RTS, naglašava da mu je drago što je ove godine pehar otišao van Beograda. Grozdanić je rakao da je uključivanjem drugih gradova u turinir najbolji način da se održi sećanje na stradale radnika RTS-a i izrazi iskrenu zahvalnost domaćinima.

Pored gradskih funkcionera prijemu su prisustvovali i predstavnici RTS-a Dragomir Ćalasan, Svetozar Stojanović, Goran Mišić i Miroslav Nedić.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter