Почетак » Актуелно » О Граду
 

Пријем фудбалера „Електромораве“

Председник Скупштине града Пожаревца Бане Спасовић, са сарадницима, уприличио је пријем футсал екипе „Електромораве“, у свечаној Сали Градског здања, као знак захвалности тиму који је освојио турнир у малом фудбалу „Играјмо за 16“ организован од стране РТС у знак сећања на погинуле колеге који су страдали у НАТО бомбардовању.

Бане Спасовић, председник Скупштине града Пожаревца нагласио је да су идеју овог меморијалног турнира сви пожаревљани радо прихватили, желећи да дају свој допринос у очувању успомене на трагично погинуле раднике РТС-а.  Спасовић се захвалио екипи „Електромораве“ на освајању турнира и зато што су победом допринели да Пожаревац постане својеврсни део спомен обележија „Зашто“, споменика који и дан данас тражи своје одговоре.

Победничка екима са домаћинима и гостима из РТС

Победничка екима са домаћинима и гостима из РТС

-Поштовани, на самом почетку желим да вас све поздравим и да Вам пожелим добродошлицу у Градско здање, рекао је Спасовић. Меморијални турнир “Играјмо за 16” игра се у склопу обежавања НАТО бомбардовања зграде РТС-а априла 1999. године, током којег је погинуло 16 радника нашег Јавног сервиса… Иако је прошло 17 година од тог неразумног чина, понекада имам осећај као да сам јуче гледао у неверици снимке управо погођене зграде. Ти снимци, који су обишли свет су потресли све ваше колеге у иностранству, мада многи од њих то тада нису смели адекватно и јавно да осуде…

Идеју о меморијалном турниру су сви Пожаревљани радо прихватили, желећи да дају свој допринос очувању успомене на трагично погинуле раднике РТС-а. Мали фудбал је овде радо гледан и игран, па смо ово такмичење озбиљно схватили а доказ томе је и данашњи скуп, који се одржава у граду победника овогодишњег турнира… Желим да напоменем да добар глас ваше куће овде у нашем граду проносе и запослени у пожаревачком дописништву чијим се радом на информисању, као и афирмацији Пожаревца у националним оквирима па и шире, сви ми поносимо… Желим да се екипи Пожаревца захвалим што су победом на овом турниру, а како чујем и фер игром и достојанственим понашањем, допринели да наш град постане својеврсни део спомен обележја “Зашто“, споменика који и дан данас у Абердаревој улици у Београду тражи своје одговоре“, рекао је Спасовић.

Дејан Савић, директор ЕПС Дистрибуције огранак Пожаревац, изразио је задовољство што је баш екипа тог предузећа освојила меморијални турнир. Савић напомиње да га посебно радује што поред добре пословне сарадње са градом остварују и добре резултате у развоју спорта. Он наглашава да „Електроморава“ у последњих неколико година показала да представљаљући себе као предузеће, представља и град Пожаревац.

Познати редитељ Веселин Грозданић, који је био на челу делегације РТС, наглашава да му је драго што је ове године пехар отишао ван Београда. Грозданић је ракао да је укључивањем других градова у туринир најбољи начин да се одржи сећање на страдале радника РТС-а и изрази искрену захвалност домаћинима.

Поред градских функционера пријему су присуствовали и представници РТС-а Драгомир Ћаласан, Светозар Стојановић, Горан Мишић и Мирослав Недић.

Подели са другима: Facebook Twitter