Почетак » Актуелно » Спорт и рекреација
 

Пријем за одбојкаше

Поводом пласмана у елитни ранг такмичења у држави, градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић уприличио је пријем за чланове и управу одбојкашког клуба Млади Радник.

Градоначелник је овом приликом честитао пласман у Супер лигу Србије и затим је још додао:

„Драги пријатељи, спортисти, дозволите да вас поздравим и пожелим добродошлицу у градско здање, које је заправо и ваша кућа.
Одбојкашки клуб Млади радник је борећи се за његово име много учинио за Пожаревац и најмање што могу да кажем данас, на пријему у вашу част је да сте ваше суграђане задужили. Када то кажем, не мислим да сте нас задужили само пласманом у Супер лигу где ће се пожаревачки клуб поново наћи међу најелитнијим клубовима, не мислим и само на узбудљиве утакмице и пожртвованост на њима када су играчи борбом за сваку лопту показали шта значи бити посвећен и такмичити се за свој клуб и град.  Када кажем да сте нас све задужили, мислим понајвише на онај осећај који сте будили у нама а то је понос и љубав према свом граду након победа али и након пораза када сте показали још и то како се бољем пружа рука и честита му на победи.

Истина, ове сезоне мало је било ситуација када сте изгубили, чак ниједна на домаћем терену. Податак да сте поражени на само једној утакмици и то у гостима, свима нама у Пожаревцу али и у Србији говори да сте и више него заслужено освојили титулу и пласирали се у Супер лигу.

Желео бих на крају да се захвалим руководству клуба које је изванредним радом и то у спорту који је синоним за организованост, показало колико је важно добро руковођење за успех, у било ком сегменту. Такође желим и да се захвалим, и то понајвише у име наших младих суграђана, и свим играчима на челу са капитеном Ивицом Јевтићем што својим понашањем на терену али и ван њега, дају најбољи пример и на делу доказују да спорт оплемењује и надахњује.
Желим Вам срећу у наредној сезони и титуле у некој од наредних. Знате већ да ћете, као и сви остали клубови из Пожаревца, у граду за то увек имати сву неопходну подршку и помоћ. Још једном честитам од срца на великом успеху.“

Након њега, испред клуба, најпре се на пријему захвалио тренер екипе, Драган Бонић.

– Морам да нагласим да је било изузетно тешко, јер смо испред себе имали 22 утакмице, и сезону која траје 7 месеци. Успели смо да остваримо тријумфе на 21 мечу тако да велике заслуге припадају играчима. На нама је да се окренемо Супер лиги и искористио бих прилику да се захвалим градској управи на челу са градоначелником Банетом Спасовићем, нашој управи на челу са председником Лазом Ристићем, сигурно да сте нам много помогли и без ваше помоћи не би смо остварили овај циљ. – речи су Драгана Бонића

Похвале граду али и навијачима имао је и Лаза Ристић, председник клуба који се подсетио и тешких тренутака који су на крају, ипак довели клуб до циља.

– Било је много тешко, турбуленције, стреса и на крају смо дошли до успеха. Овом приликом бих се захвалио играчима, капитену Ивици Јевтићу, на свему што су допринели за овај успех нашем клубу. Захваљујем се спонзорима, људима из града који су задужени за спорт и који су све време били уз нас и дали несебичну помоћ али и позитивну енергију – казао је Ристић.

Овиме је још једном прослављен велики успех, али сада предстоји период организовања клуба за степеник више, Супер лигу, у којој играју далеко квалитетнији клубови.

Подели са другима: Facebook Twitter