Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Prijem za učenike koji su osvojili medalje na republičkim sportskim takmičenjima

Gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović sa članovima Gradskog veća Milanom Jovićem i Goranom Nestorovićem upriličio je prijem za učenike OŠ “Desanka Maksimović” koji su osvojili 1. mesto na republičkom školskom takmičenju iz odbojke i učenike iz OŠ “Jovan Cvijić” iz Kostolca koji su osvojili 1. mesto na republičkom takmičenju u malom fudbalu i gimnastičari koji su osvojili medalje u ekipnim i pojedinačnoj konkurenciji.

Ovom prilikom prisutne učenike, njihove trenere i direktore škola pozdravio je gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović koji je istakao da je ponosan na uspehe koje su postigli:

Gradonačelnik Grada Požarevca – Saša Pavlović

“Pre izvesnog vremena Požarevac je ustanovio pravce razvoja grada u više oblasti, među kojima je i sport. Ne postoji grad na svetu koji ne bi želeo da neki tim sa njegove teritorije ne osvoji neku titulu u seniorskoj konkurenciji. Ipak, mi smo odlučili da na tom putu ne preskačemo stepenike. Pomoć sportskim klubovima i udruženjima pružali smo uz uslov da se što veća energija usmeri ka mlađim kategorijama. Uporedo sa tim, ulaganje u školski sport čini mi se da upravo u ovim danima daje prve rezultate. Pehari i zvanja koje ste osvojili iz gimnastike, odbojke i malog fudbala nisu jedini koji su stigli u grad i samo su epidemiološke mere razlog što vas danas nije više u Svečanim salonima. Vaše kolege iz mini atletike, atletike, rukometa i džudoa za neki dan biće takođe u ovoj prostoriji istim povodom, a to je osvajanje medalje na nekom od školskih republičkih takmičenja. Svi mi ljubitelji sporta u Požarevcu veliki smo dužnici i vašim nastavnicima i profesorima fizičkog vaspitanja, koji su odvojili svoje vreme i da vas posebno pripremaju na takmičenjima na kojima ste briljirali. U godinama pred nama, želimo da još više unapredimo kako školske sportske terene i objekte, tako i one koji su prvenstveno namenjeni seniorskim ekipama. Uzevši u obzir da nam je glavna ambicija da svi vi kasnije branite boje požarevačkih klubova, pomagaćemo i ubuduće vaše starije kolege. Učinićemo to najviše iz razloga da bi vi imali što bolje uslove kada budete došli na njihova mesta. Pored izuzetnih rezultata, svojim fer plej odnosom prema igri i protivniku pokazali ste da ste pravi ambasadori grada. Slobodno mogu da kažem da je upravo to najveći razlog što smo svi ponosni na vas i vaše škole, “Desanka Maksimović” Požarevac i “Jovan Cvijić” Kostolac. Boreći se u ovom uzrastu za boje vaše škole i grada, siguran sam da ste osetili delić zadovoljstva ali i obaveze ove privilegije. Želim da dobro zapamtite taj delić zadovoljstva. Pomislite samo kakva će tek biti čast kada to učinite u seniorskom dresu sa vašim prezimenom i imenom grada na leđima, i grbom Požarevca i Kostolca na srcu.“

Direktori Sunčica Marković i Zlatan Radovanović zahvalili su se gradonačelniku i njegovim saradnicima na prijemu i pohvalili su učenike i trenere na uspesima koje su postigli na republičkim takmičenjima.

Odbojkaši iz Desanke su ovom prilikom gradonačelniku poklonili dres i loptu sa potpisima.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter