Početak » Aktuelno
 

Primer dobre saradnje Požarevca i Velikog Gradišta

U mestu Srednjevo, u opštini Veliko Gradište, otvorena je nova zgrada u kojoj se nalaze Apoteka i Dom zdravlja. Izgradnja ovog objekta koštala je 12 miliona dinara, od te sume Apotekarska ustanova Požarevac je izdvojila trećinu sredstava, dok su ostala sredstva dobijena od opštine Veliko Gradište, Ministarstva zdravlja i Doma zdravlja Veliko Gradište. Objekat su otvorili gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović, predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić, državni sekretar u ministarstvu zdravlja Ferenc Vicko i direktorka DZ Veliko Gradište Ljiljana Stevanović. Otvaranju je prisustvovao i direktor ZU “Apoteka Požarevac” mr ph. spec. Nebojša Jorgovanović.

Gradonačelnik grada Požarevca Bane Spasović, pohvalio je rad ove ustanove kao jedne od tri najuspešnijih u Srbiji, a koja se u poslovanju rukovodi, pre svega, društvenom odgovornošću te čestitao građanima na izuzetno značajnom objektu. On je još dodao da mnoge apoteke u Srbiji teško posluju ili posluju sa velikim gubitkom, a da je ova apoteka namenjena građanima ovog dela opštine Veliko Gradište i da im profit nije na prvom mestu već odgovornost prema pacijentima.

Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić istakao je ovom prilikom da je otvaranje ovog objekta primer dobre saradnje Grada Požarevca i opštine Veliko Gradište i naglasio je da se ta saradnja može još više produbiti pogotovo kroz turizam.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter