Почетак » Актуелно » О Граду
 

Припремљен ребаланс буџета

Поводом 75. седнице Градског већа Пожаревца, конференцију за медије одржали су председник овог органа, градоначелник Миодраг Милосављевић и начелница Оделења за привреду и финансије Биљана Кочи. Чланови Већа расправљали су о 83 тачке дневног реда а њихови закључци биће достављени на усвајање одборницима Скупштине града чија је седница заказана за 9. март.

Начелница Кочи је објаснила неопходност доношења ребаланса буџета Града, чији је укупан износ преко 3,1 милијардa динара, коментаришући актуелне околности а посебно оне које се односе на усаглашавање ове области са одредбама Владе Србије.

Градоначелник Милосављевић је, између осталог, говорио о одлукама везаним за формирање индустријске зоне и стварање свих услова који би привукли инвеститоре и омогућили отварање нових радних места. Навео је да ће, сходно одлукама Владе, цене комуналних услуга јавних предузећа бити повећане за 3,5 одсто што је, међутим, знатно испод инфлаторних кретања и укупног раста трошкова живота. Теме Градског већа били су и поједини уговори чија ће реализација решити неке важне проблеме и допринети просперитету у појединим областима.

Одборницима Скупштине града биће поднети и предлози одлука о учешћи средстава буџета у санацији регионалних путних праваца према Костолцу, Великом Градишту и Петровцу на Млави чија ће реализација почети са првим лепим данима. Председник Градског већа је најавио формирање посебне службе за јавна плаћања у оквиру Дирекције за изградњу Пожаревца при чиму се у том јавном предузећу неће отварати нова радна места. Пред одборницима ће се наћи предлози одлука о висини закупа локала и условима њиховог постављања на јавним површинама.


Подели са другима: Facebook Twitter