Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Pripremljen rebalans budžeta

Povodom 75. sednice Gradskog veća Požarevca, konferenciju za medije održali su predsednik ovog organa, gradonačelnik Miodrag Milosavljević i načelnica Odelenja za privredu i finansije Biljana Koči. Članovi Veća raspravljali su o 83 tačke dnevnog reda a njihovi zaključci biće dostavljeni na usvajanje odbornicima Skupštine grada čija je sednica zakazana za 9. mart.

Načelnica Koči je objasnila neophodnost donošenja rebalansa budžeta Grada, čiji je ukupan iznos preko 3,1 milijarda dinara, komentarišući aktuelne okolnosti a posebno one koje se odnose na usaglašavanje ove oblasti sa odredbama Vlade Srbije.

Gradonačelnik Milosavljević je, između ostalog, govorio o odlukama vezanim za formiranje industrijske zone i stvaranje svih uslova koji bi privukli investitore i omogućili otvaranje novih radnih mesta. Naveo je da će, shodno odlukama Vlade, cene komunalnih usluga javnih preduzeća biti povećane za 3,5 odsto što je, međutim, znatno ispod inflatornih kretanja i ukupnog rasta troškova života. Teme Gradskog veća bili su i pojedini ugovori čija će realizacija rešiti neke važne probleme i doprineti prosperitetu u pojedinim oblastima.

Odbornicima Skupštine grada biće podneti i predlozi odluka o učešći sredstava budžeta u sanaciji regionalnih putnih pravaca prema Kostolcu, Velikom Gradištu i Petrovcu na Mlavi čija će realizacija početi sa prvim lepim danima. Predsednik Gradskog veća je najavio formiranje posebne službe za javna plaćanja u okviru Direkcije za izgradnju Požarevca pri čimu se u tom javnom preduzeću neće otvarati nova radna mesta. Pred odbornicima će se naći predlozi odluka o visini zakupa lokala i uslovima njihovog postavljanja na javnim površinama.


Podeli sa drugima: Facebook Twitter