Početak » Aktuelno
 

Privode se kraju radovi na OŠ “Vuk Karadžić” u Zabeli i Gimnaziji

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović sa saradnicima obišao je danas OŠ “Vuk Karadžić” odeljenje u Zabeli i Gimnaziju.

Poslednji put, škola u Zabeli obnavljana je 1965. godine, a u toku su radovi na kompletnoj rekonstrukciji školske zgrade koja će od septembra primiti 75 učenika.

Direktorka Osnovne škole „Vuk Karadžić“ kojoj pripada ova škola, Lidija Ristć rekla je da su sredstva od 28 miliona dinara za rekonstrukciju obezbeđena preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima (27 miliona), a da je ostatak obezbeđen iz gradskog budžeta. Ona se ovom prilikom zahvalila gradonačelniku i republici što su imali razumevanja za realizaciju ove investicije. Takođe grad će obezbediti i nameštaj za ovu obrazovnu ustanovu.

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović ovom prilikom je izjavio da je grad obezbedio 2,5 miliona dinara za protivpožarnu zaštitu i sredstva za rekonstrukciju grejnih instalacija. On je ocenio da će ovi mališani imati sada odlične uslove za rad i izrazio je zadovoljstvo što se nastavila akcija od 2016. godine da se blizu 100 miliona dinara izdvaja za školske i predškolske objekte.

U Požarevačkoj gimnaziji u toku je završetak radova na rekonstrukciji krova. Za ovu investiciju sredstva je obezbedila lokalna samouprava. Vrednost radova je oko 6 miliona dinara, a izvođač je firma „Decoform“ iz Beograda. Pored zamene krova urađena je i nova gromobranska instalacija.

„Problemi koji se tiču Gimnazije, i koji za sada još nisu rešeni, jesu kišna kanalizacija, kao i saniranje toaleta. Sve ostalo je u prilično dobrom stanju“, dodala je direktorka Danijela Žukovski.

Gradonačelnik Spasović je dodao da će se akcije uređenja škola nastavitiu i u narednom periodu a da je sledeća OŠ “Dositej Obradović” koja će se kompletno renovirati taokođe preko Kancelarije za javna ulaganja.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter