Почетак » Актуелно
 

Приводе се крају радови на ОШ “Вук Караџић” у Забели и Гимназији

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић са сарадницима обишао је данас ОШ “Вук Караџић” одељење у Забели и Гимназију.

Последњи пут, школа у Забели обнављана је 1965. године, а у току су радови на комплетној реконструкцији школске зграде која ће од септембра примити 75 ученика.

Директорка Основне школе „Вук Караџић“ којој припада ова школа, Лидија Ристћ рекла је да су средства од 28 милиона динара за реконструкцију обезбеђена преко Канцеларије за управљање јавним улагањима (27 милиона), а да је остатак обезбеђен из градског буџета. Она се овом приликом захвалила градоначелнику и републици што су имали разумевања за реализацију ове инвестиције. Такође град ће обезбедити и намештај за ову образовну установу.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић овом приликом је изјавио да је град обезбедио 2,5 милиона динара за противпожарну заштиту и средства за реконструкцију грејних инсталација. Он је оценио да ће ови малишани имати сада одличне услове за рад и изразио је задовољство што се наставила акција од 2016. године да се близу 100 милиона динара издваја за школске и предшколске објекте.

У Пожаревачкој гимназији у току је завршетак радова на реконструкцији крова. За ову инвестицију средства је обезбедила локална самоуправа. Вредност радова је око 6 милиона динара, а извођач је фирма „Decoform“ из Београда. Поред замене крова урађена је и нова громобранска инсталација.

„Проблеми који се тичу Гимназије, и који за сада још нису решени, јесу кишна канализација, као и санирање тоалета. Све остало је у прилично добром стању“, додала је директорка Данијела Жуковски.

Градоначелник Спасовић је додао да ће се акције уређења школа наставитиу и у наредном периоду а да је следећа ОШ “Доситеј Обрадовић” која ће се комплетно реновирати таокође преко Канцеларије за јавна улагања.

Подели са другима: Facebook Twitter