Почетак » Актуелно » О Граду
 

Признања најхуманијима

Црвени крст Пожаревац уручио признања грађанима који су 100, 75, 50 и 35 пута добровољно дали крв а пријем у Градском здању приређен је поводом обележавања Светског дана добровољних давалаца крви.

Морина Скендер, Зоран Купрешак и Насер Абдуловић, дали су крв чак 100 пута. Признања су уручили градоначелник Пожаревца Бане Спасовић, председник Скупштине града Бојан Илић и председник УО Црвеног крста Пожаревац Милутин Аврамовић.

Даваоци крви су прави хероји, по речима градоначелника Спасовића, јер спасавају животе људи које никада неће упознати.

Чини добро и добру се надај, тако каже наш народ. Одувек сам сматрао да народне изреке имају дубоке корене у релности и много пута у пракси проверене. Већ пет година добијамо признање за најхуманији град, а највећа заслуга припада Црвеном крсту  јер годинама успева да окупи толики број давалаца. Наравно, без давалаца не би било ни оваквих резултата, рекао је Спасовић.

Признања хуманим даваоцима крви

Признања хуманим даваоцима крви

Јелена Рашић из организације Црвеног крста Пожаревац је изјавила:

-Ако је хуманост одлика храбрих, онда хвала свим нашим храбрим добровољним даваоцима крви, који су својом вољом ананимно и без надокнаде даривали крв и постали наши хероји. Захваљујући њима, постигли смо ниво давалаштва крви од 7,81 одсто у односу на број становника, што је неприкосновена цифра у Србији, нагласила је Јелена Рашић из Црвеног крста Пожаревац.

Ова признања су мали вид захвалности добровољним даваоцима крви у односу на допринос који су они дали нашем друштву.Честитамо свим награђеним даваоцима и хвала у име свих људи којима сте помогли својом племенитошћу и хуманошћу, стоји на Фејсбук станици пожревачке организације Црвеног крста.

Подели са другима: Facebook Twitter