Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Proglašeni najbolji sportisti Požarevca

Sportski savez Grada Požarevca i medijska kuća „Reč naroda“ po 58. put proglasili su najoblje sportiste grada.

Na samom početku svečanosti obratio se predsednik Sportskog saveza grada Požarevca Zlatan Kostić koji je istakao da izbor za sportistu godine ima prevashodno za cilj da nagradi one koje se ozbiljno bave sportom ali i da pruži podstrek onima koji se na taj korak tek odlučuju. Kostić je rekao da će grad dati podršku i u narednom periodu i da će uslovi za bavljenje sportom biti sve bolji.

Direktorka lista “Reč naroda” Andrijana Maksimović je izjavila da ova medijska kuća na stranicama svojih novina i portalu nastoji da na sve moguće načine afirmiše rad sportista, spotskih klubova, da prenose postignute rezultate i sve ono što sportisti čine ka postizanju uspešnih rezultata. Ona je još pohvalila dobru saradnju gradskog rukovodstva i ovog medija.

Pozdravljajući prisutne gradonačelnik Bane Spasović je podsetio šta je sve urađeno na polju podrške sportu i izgradnji sportske infrastrukture u proteklom periodu.

Bane Spasović

“Pre svega obnovljena je sportska hala u Kostolcu. Vrednost radova 11,5 miliona dinara. U toku je kapitalni projekat renoviranje požarevačke Hale sportova čime će se podići komfor gledalaca, ali i uslovi za odigravanje sportskih priredbi. Tamo se već nalazi obnovljen košarkaški teren na otvorenom koji uskoro dobija nove koševe, time siguran sam i priliv novih mladih talenata. Krenuli smo i u projekat izgradnje druge hale u KSC čime će se omogućiti još veći broj sati za treninge našim klubovima,”, rekao je između ostalog gradonačelnik Spasović, i dodao je da je lokalna samouprava u ovoj godini izdvojila 76 miliona dinara za sport.

Davor Štefanek

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek pozdravio je sve prisutne, kao i svoje kolege sportiste, i izrazio je veliko oduševljenje što su svečani saloni u Požarevcu danas bili puni mladih sportista i obećao je još bolje uslove za treniranje i bavljenje sportom uopšte. Kao podstrek mladima Štefanek je rekao da bi voleo da karijeru okonča na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine i pohvalio lokalnu samoupravu koja ulaže u sport u Požarevcu.

Nagradu za životno delo, zbog doprinosa razvoju sporta, dobio je Slobodan Jović, prethodni predsednik Sportskog saveza Grada Požarevca koji je ovom prilikom rekao da to ne znači da je to kraj njegovog učešća i doprinosa sportu u našem gradu, on je ujedno poželeo puno uspeha u daljem radu Sportskom savezu Grada Požarevca. Priznanje je uručio gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović.

Najbolje mlade selekcije su SO Partizan – Kostolac, Kadetska ekipa Džudo kluba „Bambi“ Požarevac, Atletski klub Požarevac, FK Mladi Radnik 1926 – Omladinska škola.

U kategoriji najboljih mladih sportistkinja nagrađene su Jovana Grujić, Anđela Vasiljević, Julija Ristić i Jelena Živković.

Najbolji mladi sportisti su Andrija Jovanović, Andrej Arsić, Srećko Stojadinović i Damjan Jovanović.

Najbolje seniorke su Marija Vuković, Katarina Blagojević i Jovana Bogojević, a najbolji seniori Petar Vefić, Vladimir Marković i Zoran Pavlović.

Za najbolju žensku seniorsku ekipu proglašen je Ženski rukometni klub „Požarevac“, a za najbolju mušku seniorsku ekipu Odbojkaški klub “Mladi Radnik”, Stonoteniski klub „Požarevac“ i Klub malog fudbala „Požarevac“.

Najbolji trener je Vladimir Vlašković trener KK „Požarevac“.

Najbolja ekipa u paraolimpijskim sportovima je kuglaška ekipa Kluba za sport i rekreaciju slepih i slabovidih „Polet“, a najbolji u pojedinačnoj konkurenciji Enes Murina.

Posebna nagrada dodeljena je sportskom novinaru Radomiru Sandiću za doprinos afirmaciji sporta.

Osim nagrada i diploma uručene su i zlatne plakete za izuzetan doprinos razvoju sporta Ani Miljanić, članici Gradskog veća za sport, Branku Stojakoviću, predsedniku Fudbalskog saveza regiona zapadne Srbije i Đorđiju Bojatoviću, predsedniku FK Radnički 1926.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter