Почетак » Актуелно » О Граду
 

Пројекат „Сигурније школе и отпорније заједнице“

У оквиру пројекта „Сигурније школе и отпорније заједнице“, који спроводе Црвени крст Србије и аустријски и канадски Црвени крст, данас је секретар градске организације Црвеног крста Пожаревца Саша Обрадовић уручио поклоне пакете за основне школе са територије града Пожаревца.

img_20161117_120315

img_20161117_120100

Опрема за школе се састоји од ормарића за прву помоћ, ранчева за прву помоћ, сетова санитетског материјала, апарата за гашење пожара, паничних светала и агрегата за струју.

Уговори о донацији су потписани са директорима основних школа на простору летњиковца на Тулби који је у власништву Црвеног крста. Овом приликом секретар пожаревачке градске организације Црвеног крста Саша Обрадовић истакао је да се кроз прву фазу пројекта одржава едукација малишана од првог до четвртог разреда о деловању у ванредним ситуацијама, друга фаза пројекта је управо ова у којој је подељен материјал за деловању у ванредним ситуацијама. Он се захвалио градоначелнику града Пожаревца Банету Спасовићу на помоћи локалне самоуправе Црвеном крсту и најавио је да ће током првих лепих дана летњиковац на Тулби бити отворен за децу из читаве Србије где ће моћи да стекну знања из прве помоћи и реаговања у ванредним догађајима.

Општи циљ пројекта је допринети информисаности о могућим несрећама, ширењу знања кроз превентивна предавање за ученике основних школа о правилном понашању ученика у случају несрећа као и изградњи капацитета школа за одговор на ванредне ситуације и несреће кроз набавку адекватне опреме.