Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Projekat „Sigurnije škole i otpornije zajednice“

U okviru projekta „Sigurnije škole i otpornije zajednice“, koji sprovode Crveni krst Srbije i austrijski i kanadski Crveni krst, danas je sekretar gradske organizacije Crvenog krsta Požarevca Saša Obradović uručio poklone pakete za osnovne škole sa teritorije grada Požarevca.

img_20161117_120315

img_20161117_120100

Oprema za škole se sastoji od ormarića za prvu pomoć, rančeva za prvu pomoć, setova sanitetskog materijala, aparata za gašenje požara, paničnih svetala i agregata za struju.

Ugovori o donaciji su potpisani sa direktorima osnovnih škola na prostoru letnjikovca na Tulbi koji je u vlasništvu Crvenog krsta. Ovom prilikom sekretar požarevačke gradske organizacije Crvenog krsta Saša Obradović istakao je da se kroz prvu fazu projekta održava edukacija mališana od prvog do četvrtog razreda o delovanju u vanrednim situacijama, druga faza projekta je upravo ova u kojoj je podeljen materijal za delovanju u vanrednim situacijama. On se zahvalio gradonačelniku grada Požarevca Banetu Spasoviću na pomoći lokalne samouprave Crvenom krstu i najavio je da će tokom prvih lepih dana letnjikovac na Tulbi biti otvoren za decu iz čitave Srbije gde će moći da steknu znanja iz prve pomoći i reagovanja u vanrednim događajima.

Opšti cilj projekta je doprineti informisanosti o mogućim nesrećama, širenju znanja kroz preventivna predavanje za učenike osnovnih škola o pravilnom ponašanju učenika u slučaju nesreća kao i izgradnji kapaciteta škola za odgovor na vanredne situacije i nesreće kroz nabavku adekvatne opreme.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter