Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Promocija turističkih potencijala

Karavan „Moja Srbija“ u Požarevcu

Grad Požarevac i Turistička organizacija ulažu zapažene napore na širenju saznanja o univerzalnim vrednostima ovoga grada širom Srbije pa i sveta kako bi on postao što prepoznatljiviji i na turističkim mapama. U skladu sa ovim aktivnostima, Požarevac i Turistička organizacija Grada Požarevca bili su domaćini promotivnog turističkog karavana „Moja Srbija“ koji obilazi gradove širom Srbije i promoviše prirodne lepote i turističke potencijale i manifestacije. Uz bogat kulturno-umetnički program i promotivni turistički  materijal, pored Turističke organizacije Grada Požarevca, predstavljene su i turističke vrednosti Velikog Gradišta, Golupca, Kučeva, Malog Crnića, Petrovca na Mlavi, Smedereva, Velike Plane i Despotovca.

Sa turističke promocije

Sa turističke promocije

Dobrodošlicu gostima i učesnicima karavana najpre je poželeo čuveni srpski pojac i zdravičar Milija Radivojević – Baja pesmom  „Da nam peva sva Srbija“.

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović izrazio je zadovoljstvo posetom velikog broja predstavnika  turističkih organizacija iz čitave Srbije, koji vredno rade na predstavljanju lepota kojima obiluje naša zemlja..

-Obilazeći neke ranije turističke sajmove, u više navrata bio sam zatečen, a na trenutke i postiđen saznanjem da u Srbiji postoji bezboj lepih mesta, banja, planina, obala, pećina, reka, jezera… jednom rečju prirodnih lepota za koje nisam znao da postoje. Zato se danas posebno radujem, najpre kao građanin, koji će imati prilike da dopuni svoje znanje o turističkoj mapi Srbije, a potom i kao gradonačelnik što je pred Požarevljanima jedan ovako bogat karavan, sa najlepšim imenom na svetu – „Moja Srbija”, rekao je Spasović dodavši da je odluku Turističke organizacije Srbije, koja je organizator karavana, da Požarevac bude jedan od domaćina, švatio kao veliku čast, ali i obavezu.

– Naša je obaveza da se ovom prilikom  predstavimo u najboljem svetlu i upoznamo prijatelje, turističke radnike iz cele zemlje, ali i ostale goste Grada, sa prirodnim lepotama kao i kulturnim sadržajima koje imamo. Pozivam  Požarevljane da zajedno obiđemo sve štandove i siguran sam da ćemo nakon jedne lepe šetnje centrom našeg grada, dobiti ideju gde da provedemo neki od narednih vikenda, deo ili možda čitav odmor. Isto tako pozivam i predstavnike turističkih organizacija iz svih krajeva Srbije, koji su danas sa nama, da prenesu poziv svojim sugrađanima da posete Požarevac, ako ne ranije, a ono za Ljubičevske konjičke igre, prvog vikenda u septembru. Ove godine, one će, sigurni smo, biti rekordno posećene, sa dosta kvalitetnih sadržaja i pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srbije, rekao je gradonačelnik i podsetio da LjKI nisu jedino turističko blago koje Požarevac ima.

Jelena Vukazić, direktorka Turističke organizacije Grada Požarevca, istakla je da je  veoma važno što je Požarevac ove godine jedan od domaćina karavana, jer je to idealna prilika da se najave LjKI, koje se održavaju u prvoj nedelji u septembru.

moja_srbija_1

-Požarevac može da se diči Eregelom „Ljubičevo“, a pored nje tu  su Viminacijum  i Narodni muzej, gde su smešteni originali arheološkog blaga, nađenih na pomenutom lokalitetu. Takođe, veoma je interesantna i Galerija Milene Pavlović Barili, čuvene požarevačke slikarke, poznate po svojojevrsnoj tehnici slikanja. Šator Požarevačkog mira na Tulbi, zgrada Načelstva, spomenik Milošu Obrenoviću, samo su deo onoga čime se Požarevac hvali i diči, istakla je Vukazić.

Prema saznanjima Turistička organizacija Srbije, do sada je za odmor u Srbiji podeljeno 25.000 vaučera, što je skoro duplo više u odnosu na prošlu godinu kada je iskorišćeno oko 14 hiljada ove povlastice.

Direktorka TOS-a Marija Labović istakla je da će se tokom jeseni održati još četiri, pet karavana „Moja Srbija“ sa izložbama pod nazivom „52 ukusa Srbije”, sve u skladu sa manifestacijama koje se održavaju u gradovima, domaćinima karavana „Moja Srbija“

moja_srbija_3

Podeli sa drugima: Facebook Twitter