Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Proslava 153. godišnjica postojanja Požarevačke gimnazije

Požarevačka gimnazija, jedna od najstarijih obrazovnih ustanova u Srbiji, obeležila 153 godine postojanja i rada.

Svečanost u sali škole

Svečanost u sali škole

Danijela Žukovski, direktorka škole je, nakon pozdravne reči, istakla da je u plan i program rada za prošlu godinu realizovan u potpunosti, kao i da su upisani razred završila 703 učenika. U cilju unapređenja nastavnog rada, sprovedene su i različite obuke nastavnog osoblja. Takođe, učenici i profesori priključili su se projektu “Drama u obrazovanju”, društveni razvoj savremenog učenika u školi. Od planiranih aktivnosti na uređenju enterijera škole, kako kaže Žukovski, okrečene su učionice, nekoliko kabineta, sređena je fiskulturna sala i popravljen školski nameštaj.

-Ono što je svakako za ponos škole, jeste da je u prethodnoj školskoj godini, 10 odsto učenika Požarevačke gimnazije učestvovalo na državnim takmičenjima, a od tog broja, 13 učenika je osvojilo nagrade na tim takmičenjima”, rekla je. Treba istaći da je naša gimnazija u prošloj godini postala član predsedništva Zajednice gimnazija Srbije, inače, jedna od 10 u Srbiji”.

gimnazija_02

Povodom Dana škole, učenici su pripremili prigodan program i odigrali odlomak iz predstave Branislava Nušića “Vlast”.

Gosti su mogli i da pogledaju Jezičku izložbu, koja je postavljena u holu i atrijumu škole a povodom Evropskog dana jezika, kao i izložbu slika “Večnost znanja” sa likovne kolonije, koja je organizovana u okviru obeležavanja 150 godina postojanja i rada ove ustanove.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter