Почетак » Актуелно » О Граду
 

Прослављен Дан Основне школе „Доситеј Обрадовић“

Свечаном академијом у Центру за културу обележено је 289 година рада и постојања Основне школе „Доситеј Обрадовић“.

Госте на академији је поздравла директорка школе Ивана Јоксимовић која је говорила о развоју и успесима ове школе у претходном периоду као и о константном улагању у ову бразовну установу.

Председник Скупштине града Пожаревца Предраг Мијатовић је овом приликом истакао да успеси који су постигнути у претходном периоду су резултат сјајног система који је утемељен у овој школи током њене славне историје:

Председник Скупштине града Пожаревца – Предраг Мијатовић

„Кроз њу су се мењали формати просветног функционисања, као и државне управе и уређења, али једна ствар није никада. Ту мислим на врхунски учитељски и наставнички кадар који је увек био одлика ове школе, и коме генерације ученика много дугују. Узимајући све то у обзир, град Пожаревац ће наставити да улаже у инфраструктуру ове, као и свих осталих школа са своје територије. Само ове године усмерили смо ‪4.155.515 динара за санацију сале за физичко васпитање, као и преко шест стотина хиљада за санацију дела плафона и крова код школске трпезарије, укупно 4.840.000 динара. Подвлачим да смо тај новац уложили а не утрошили, убеђени да овај град чека још много генерација сјајних младих умова, који ће своја прва знања стећи под кровом ове школе.“

На академији су уручене захвалнице заслужним појединцима и организацијама које су помагале рад ове школе међу којима је и Град Пожаревац. Уручену су награде за ученике који су остварили запажене резултате на такмичењима као и наставницима.

Подели са другима: Facebook Twitter