Почетак » Актуелно
 

Прослављен Дан школе „Јован Цвијић“ у Костолцу

Свечаном академијом и културно уметничким програмом обележено је 78 година од постојања Основне школе „Јован Цвијић“ у Костолцу.

Директорка ОШ „Јован Цвијић“ – Сунчица Марковић

Госте је прво поздравила директорка Сунчица Марковић која је подсетила на историјат и успехе ове образовне установе у претходном периоду.

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић је рекао да је данашња зграда школе грађена у првој половини педесетих година прошлог века. Временом је дограђивана и реновирана али је 2017. године израсла у репрезентативни објекат када је дошло до велике реконструкције:

Градоначелник Града Пожаревца – Саша Павловић

„Уз помоћ државе, потпуно је тада реновирана фасада, тоалети, ходници, учионице, фискултурна сала… што је довело до чињенице да је ова зграда данас један од најрепрезентативнијих школских објеката у Србији, па и шире. Све то вам није дато и поклоњено, све то сте ви својим радом и резултатима апсолутно заслужили. Поносимо се сјајним наставничким кадром који је на пут извео многе изузетне данашње стручњаке из свих области, али превасходно добре и поштене људе.“

На академији су уручене захвалнице и признања заслужним појединцима и организацијама, међу награђенима је и Град Пожаревац.